Tämä oli taas niitä päiviä...
Esikoinen halusi olla avuksi: ensitöikseen aamulla hän kiskoi kuopuksen avustuksella kuivat pyykit narulta lattialle ja viikkasi jopa muutaman harsovaipan. Aamupuuron syöttäminen kuopukselle oli myöskin tänään kuulemma hänen tehtävänsä. Niinpä aamupalan jälkeen hinkkasin pöydän pinnalta pois kaurapuuron jämiä *huoh*
Kaupassa piti ehdottomasti saada kantaa tavaroita hyllystä kärryyn. Ja minä sitten kannoin muutaman takaisin hyllyyn.
Iltaruuan jälkeen esikoinen linnottautui vessaan, omien sanojensa mukaan "korjaamaan". Jonkin ajan kuluttua tuli kasvot hehkuen näyttämään lusikkaa, jonka oli omin käsin tiskannut. Olin helpottunut, ettei mitään sen kummempaa.
Kävinpä sitten itse vessassa kääntymässä. Vessan kaappiin kuuluva, alkuperäisestä käytöstä poistettu tiskiharja (nykyään pottaharja) nökötti sievästi lavuaarin vieressä. Ilmeisesti esikoinen oli lusikkansa tiskannut hienosti harjalla, jolla on viimeiset puoli vuotta jynssätty pottaa puhtaaksi. Että semmoista.

Eipä kuopus jää pahemmin jälkeen. Pyykit alas narulta, puurot pitkin pöytää, pissat sinne tänne aina silloin tällöin. Tiskaamaan tuo ei onneksi vielä yltä - jotain etua siitä, että pituuskasvu ei ole ollut samaa luokkaa kuin esikoisella. Ah, olin ihan unohtaa astianpesukoneen. Mikä olisikaan mukavampaa kuin likaisten aterimien levittely pitkin keittiön lattiaa? En kyllä millään keksi... *raapii päätä*
Ja ruuan laitto. Se se vasta mukavaa on. Molempien lasten mielestä. Tiedättehän sananlaskun:"Mitä useampi kokki, sitä..."

Onhan se aivan mahtavaa, että lapset tykkäävät auttaa (silloin kun ovat sillä tuulella), mutta välillä tuo "auttaminen" käy hermon päälle. Tämän äidin taktiikkana on silloin se, että koti saa olla kuin hävityksen kauhistus, ja heti, kun lasten silmä välttää, jotain yritetään tehdä tosi nopeasti ja ihan salaa. Toimii toisinaan. Ja onhan aina se vaihtoehto, että ne työt, mihin ei apulaisia kaivata, tehdään sitten, kun lapset ovat jo Höyhensaarilla. Ah, ihana rauha! Eikä tarvitse vääntää ja kääntää, maanitella tai käskeä, vaan homma toimii kuin vettä vain.
Että tiedätte, mitä tämä äippä tekee ihan kohta :)