Ah, tämä jokakeväinen ikusuusaihe. Ei voi mitään, mutta kun lumet sulavat, on näky lohduton: liukumiinoja joka paikassa. Tänään ulkona lasten kanssa kävellessäni kuulin, kun eräs nainen läksytti miestä, jolla ei ollut aikomustakaan korjata koiransa ulosteläjää pois maasta makaamasta. Miehen perustelu oli: "sehän peittyy tohon, eikä se ketään häiritse". Just joo. Kevät tulla porskuttaa *ihanaa*, eikä nyt kakittavat läjät ennätä lumen alla tai päällä maatua niin, etteivät a) haisisi ja b) näkyisi koko ajan lumien sulaessa.

Ikävintä läjissä on se, että tällaisten pienten lasten kanssa liikkuessa pitää koko ajan kulkea keskellä tietä. Jos mennään reunaan kävelemään, on satavarmaa, että kun päästään kotiin, äiti saa mennä vessaan pyykkipoika nenässään hinkkaamaan koirankakkaa pois kenkien pohjista. Ja jos lapset sattuvat vähän kompuroimaan, on seuraavana ohjelmanumerona toppapukujen pesu. Todella ärsyttävää!

Olen eläinrakas ihminen - ja meillä varmaan olisi ainakin kissa, ellei mies olisi eläimille allerginen - mutta en ulosterakas. Kyllä koirasta huolehtimiseen kuuluu myös koiran jätöksistä huolehtiminen, ellei koira pääse tekemään niitä metsään tai pelloille. Ja eikös läjien keräämättömyydestä saa joissain kaupungeissa myös päiväsakkoja, jos jää kiinni?

Kesää odotellessa.

Lisäys edelliseen:

Kakkojen keräämisessä on toki se sama ongelma, kuin vauvan kertavaippojenkin kanssa: jätökset säilyvät "ikuisesti". Muovi kun ei maadu - ainakaan hetkessä. Vauvojen kanssa mm. tästä syystä suosin ehdottomasti kestovaippoja (joista muuten kakan saa kipattua pyttyyn, minne se oikeasti kuuluu. Näin pitäisi tehdä myös kertistenkin kanssa IMHO), mutta koirien kanssa tuo on pienoinen ongelma. Vai onko kukaan nähnyt kestovaipoissa kulkevaa koiraa...?

Mutta sen verran viitseliäisyyttä kuitenkin odotan koiranomistajilta, että keräisivät kakkakikkareet pois ainakin kävelyteiltä. Kikkareethan voisi kerätä pussiin, josta ne voisi sitten ravistella vaikka lannoitteeksi lähimpään metsään. Tai kotipihan ruusujen juurelle, jos niin haluaa :) Toinen varmasti toimiva idea on se, että koiran ulkoiluttajalla on mukanaan pieni sanko (vaikka kannellinen), johon hän pienellä lapiolla kerää ulosteet. Sangon voi sitten helposti tyhjentää, ja tarvittaessa vaikka pesaista, jos kakka jää reunoihin kiinni :) Toisaalta, ihmisluonnon tuntien molemmat ehdotukseni taitavat tuntua a i v a n liian vaivalloisilta :/ Niinpä jatkamme koirankakan "ihastelua" tienvierillä hamaan ikuisuuteen saakka...