Aah, mikä päivä! Tämä jos jokin on kesää!

Lähdettiin puolen päivän aikaan (ts. heti herättyämme ;) ) ajelemaan maalle. "Maalle" on yhtä kuin vanha kalastustila Inkoon lähellä meren rannalla. Matkalla haettiin kaupasta vähän apetta, että olisi jotain syötävää, kun perille pääsisimme. Ajomatka ei ole pitkä, joten autossa (ei ilmastointia; ei hyvä lasten kanssa) ei tarvinnut pitkään kärvistellä.

Perille päästyämme söimme pika pikaa myöhäisen lounaan ja säntäsimme rantaan. Miehellä on siellä pieni projekti. Hän on pääsemässä kaislikon niskan päälle levittämällä alle kangasta ja päälle hiekkaa. Niinpä rannassa, laiturin vieressä, on aivan ihana, lapsiystävällinen hiekkaranta. Sekä kuopus että esikoinen olivat ihan innoissaan. Vaatteet lensivät kaaressa pois, ja koko loppupäivän kaksi nakupelleä läträsivät rantavedessä. Me olimme miehen kanssa työllistettyjä rannan kunnostushommissa. Minä haravoin ja kärräsin pois kuollutta kaislaa ja mies kärräsi rantapenkereelle nyrkin kokoisia kiviä. Kun olin kaislat saanut vietyä tulevan juhannuskokon paikalle, energiataso hiipui. Niinpä hain jääkaapista kylmän siiderin ja istuin viltille katsomaan a) miehen aherrusta ja b) lasten telmimistä, ja annoin auringon paistaa. Mikäs siinä oli ollessa: kylmää juotavaa ja iholla aurinkovoidetta suojakertoimella 30. Ei punainen-rapu -efektiä tänään, nääs :)
Ai niin, esikoinen oli reipas ja rohkea, ja halusi omasta aloitteestaan käydä uimassa. Hrr, merivesi ei kuitenkaan ole mitään tajuttoman lämmintä vielä, olisiko noin +12-asteista. Minä en käynyt uimassa, mitä nyt jalkoja liottelin rantavedessä. Periaatteena on ollut, että riisun talviturkin aikaisintaan juhannuksena - mikäli vesi on niin lämmitä, että siinä tarkenee uida. En ole kylmän veden ystäviä. Toisaalta, jos ajattelee, että kylmin vesi, missä olen jussina käynyt pulahtamassa, on ollut vain +6-asteista, ei tuo +12-asteinen vesi enää niin kovin kylmältä tunnukaan...

Iltasella lähdimme ajelemaan kotiin päin. Normaalisti olisimme toki jääneet yöksi, mutta tänä iltana miehellä oli suunniteltu iltameno. Hyvän ystävän varpajaisia ei sovi missata :) Lapset simahtivat autoon alta aikayksikön. Päivä rannalla teki tehtävänsä :)

Muuten, sainpa rannalle ihanan tekstiviestinkin. Hyvä ystäväni ja kuopuksen kummitäti kävi tänä aamuna synnyttämässä pienen tyttövauvan!! Lisää vauvoja, jee!! :) Tämä oli peräti neljäs ystävä- ja tuttavapiirissä syntynyt tyttö tänä vuonna. Aikaisemmin syntyi vain poikia. Kiva, että tuo suhde pikku hiljaa tasapainottuu ;)