Mies on ekaa viikkoa lomalla. Loma alkoi juhannuksena. Kotona ollaan nyt toista päivää, ja jo toivon, että menisi töihin :-P

Lomalainen nukkuu aamulla pitkään, lomalainen lukee päivän lehteä aamupalapöydässä (sitten kun suvaitsee sinne saapua) lounasaikaan asti, lomalainen ottaa pikku tirsat silloin kun sattuu väsyttämään... Mitä tekee kotiäiti, joka ei ole lomalla, vaikka mies onkin?
Tekee aamulla nälkäisille lapsille aamupalan, pesee pyykkiä, että olisi edes jotain puhdasta päällepantavaa, siivoaa keittiön, että siellä mahtuisi myöhemminkin tekemään ruokaa, imuroi hiekkalaatikollisen verran hiekkaa sisältä (kun sitä kengissä jatkuvasti ulkoa sisälle kannetaan), viikkaa kuivat pyykit narulta hyllyyn, pyyhkii kuopuksen nenän ja syöttää tämän - tai sitten siivoaa sen kamalan sotkun, mikä jää, kun kuopus haluaakin syödä itse, vaihtaa kuopukselle vaippoja ja käyttää tätä potalla, lukee lapsille kirjaa ja selvittää lasten nujakoita. Jees, että sellaista lomaa...

Lomailu on ihan kivaa silloin, kun kukaan ei oleta jonkun keijukaisen taikovan sotkuja pois, ruokaa pöytään ja puhtaita vaatteita kaappiin, vaan kun _kaikki_ osallistuvat siihen pakolliseen taloudenpitoon. Valitettavasti jotta tuo toteutuisi, pitää lomailla kaukana kotoa. Niinpä minä, ylityöllisetetty ja aliarvostettu kotiäiti-taloudenhoitaja-kokki-piika-siivooja-lastenhoitaja, huhkin jos mahdollista vieläkin enemmän silloin, kun mies lomailee. Kaiken lisäksi mikään ei tunnu sujuvan, kun huushollissa onkin yllättäen liikaa liikkuvia osia (lue: mies lasten lisäksi). Käsittämätöntä on se, että vaikka tässä ollaan kohta asuttu 6 vuotta ja astiat ovat muutosta asti olleet keittiön kaapeissa tasan samoilla paikoilla kuin mitä ovat nyt, niin silloin, kun mies on joko tiskannut tai tyhjentänyt astianpesukoneen, niin tavarat ovat missä sattuu. Mieskään ei muista, mihin on jonkun kipon tai kupin laittanut, ja niitä sitten etsiään kissojen ja koirien kanssa.

Milloin on kotiäidin vuoro lomailla, kysyn vain?

(Ja tähän loppuun pieni disclaimeri: vaikka mies nukkui aamulla pitkään, otti parin tunnin päikkärit tuossa päivällä ja luki lehteä koko sen väliajan, niin juuri äsken hän otti lapset ja lähti käymään mummolassa - jotta minä saisin olla ihan rauhassa ja tehdä mitä haluan :)
Ihana mies! ;D )