Hyvää juhannusta vaan näin jälkikäteen. Meidän juhannus oli ihan kiva, mitä nyt välillä kävi mielessä, että meno ei ollut aina kovin sopivaa lapsille...

Lähdimme jussin viettoon jo torstai-iltana. Suuntasimme auton nokan kohti sitä samaa vanhaa kalastustilaa, josta jo aikaisemmin kerroin. Perjantaina paikalle saapuivat muut vieraat: anopin ystäväpariskunta, miehen siskon kaksi kaveria ja miehen veljen kaksi kaveria. Mitä olikaan odotettavissa, kun kantoivat kaljaa korikaupalla sisään kylmäkellariin...

Aatto sujui helteisessä meiningissä. Kaljapullot sihahtelivat auki, puhe ja nauru raikui. Ja lapsillakin oli kivaa, kun pääsivät jälleen rantaan leikkimään :) Herkuteltiin grilliruualla ja paistateltiin auringonpaisteessa. Yötön yö sai normaalin rytmin täysin sekaisin, ja niinpä vain huomasin nukuttavani lapsia puolen yön paikkeilla. Koko päivä lasten kanssa ulkona oli minustakin vienyt mehut, joten painoin pääni tyynylle pupusten viereen suunnilleen samoihin aikoihin. Yllättäen mieskin tuli nukkumaan yhtä "aikaisin". "Vanhukset" jatkoivat vielä hetken, samoin "nuoriso". Jälkimmäisen joukon juhlinta oli huomattavasti äänekkäämpää, kuin edellisen joukon.
Olin nukkunut n. 3 tuntia, kun heräsin hirvittävään möykkään: tum, tum, tumtumtum TUM.
Syöksyin salamana sängystä ylös (mies perässä) ja säntäsin portaiden juurelle (nukuimme alakerrassa, nuoriso juhli yläkerrassa, talossa 70-luvun kierreportaat, joiden yläpäässä vanerilevy lapsiporttina). Eikös vain yksi miespuolinen, noin kolmen promillen humalassa oleva nuori juhlija ollut heittänyt kuperkeikkaa portaat alas. Toinen, ei läheskään niin humalassa ollut, nuori juhlija oli saanut otteen kaiteesta noin portaiden puolivälissä, ja hänen matkansa oli pysähtynyt siihen. Alas asti kierinyt oli putoamisen jälkeen tajuttomana lyhyen hetken (n. 15 sek), mutta suuri onni onnettomuudessa: mitään sen vakavampaa ei tapahtunut kummallekaan. Olisi ollut tosi ikävää kartuttaa tämän juhannuksen muutenkin ikävää kuolintilastoa kahdella :( Sydämentykytystä - ja unettomuutta, en oikein saanut sinä yönä enää nukuttua - pirulaiset aiheuttivat minulle ja muillekin tapahtuman nähneille/kuulleille, ja muutaman mustelman itselleen.

Seuraavana aamuna sain kuulla seikkaperäisen selvityksen juhannusyön tapahtumista. Tämä alaskierinyt nuori mies oli nostanut tuon toisen (nuoren naisen) "säkkinä" olkapäälleen, jolloin painopiste oli siirtynyt taakse ja kaatanut miehen. Edes vanerilevy ei ollut pysäyttänyt, korkeintaan hidastanut, ja tuon tapahtuman jälkeen oli kauniisti kolmessa osassa. Todennäköisesti tuo voimakas humalatila oli vähän jeesannut, ja mies oli kierinyt alas niin rennosti, ettei mitään ollut mennyt rikki. Jotain iloa siis siitäkin kännistä.

No, juhannus jatkui, ja portaistakin tuli turvalliset kuopukselle (ts. hän ei päässyt portaisiin :) ), kun mies heti ensitöikseen nikkaroi hienon uuden portin portaiden yläpäähän.

Lauantaina jälleen olut virtasi ja ruoka oli hyvää - ja lapset kuukahtivat yöunille puolen yön tietämissä. Ja kun mies tuli vartioimaan lasten unta, minä suunnistin rantaan nauttimaan osani muurinpohjaletuista. Kun kokkoa ei saanut kulovaaran takia polttaa, päätimme tehdä rantaan hiekalle pienen notskin ja sen voimalla paistaa lettuja. Söin peräti viisi (vaikka ei meillä lasketa :) ) jättilettua sokerilla, ennen kuin maltoin lähteä itsekin nukkumaan. Mies oli jo ennättänyt lasten viereen, mutta muut jatkoivat rannassa juhlimista. Onneksi mitään onnettomuutta ei enää sattunut.

Aika raju juhannus, etten sanoisi. Ensi vuonna mennäänkin Etelä-Savoon minun vanhempieni mökille viettämään vähän rauhallisempaa juhannusta. Joko se on tämä ikä tai uusi status (=äiti), mutta en enää jaksaisi yhtään noita kännijuhlia. Hyvä, että itse sain edes juotua ne kolme siideriä, mitä olin juhannukseksi itselleni varannut.  Tänään meni yksi ruuan kanssa, ja ne kaksi muuta saunan jälkeen. Mistä tulikin mieleeni, että merivesi oli kylmää, mutta tulipahan ainakin talviturkki riisuttua :)

Mies aloitti kesälomansa ensimmäisen osan juhannukselta, joten seuraavat pari viikkoa menevät lomaillessa. Katsotaan, mitä silloin sattuu ja tapahtuu...