Satuinpa selaamaan Hobby Hallin uusinta esitettä. Meinasi mennä teet väärään kurkkuun, kun esitteen loppupuolella törmäsin Fisher Pricen valmistamaan "virikekeinuun". Se on härveli, jossa on kaukalonmallinen keinu, joka mainoksen mukaan "liekuttaa vauvaa joko sivusuunnassa tai eteen- ja taaksepäin". Keinutoiminnon lisäksi härvelissä on "vesimaailma", joka kuvasta päätellen on jokin mobilen tapainen kaukalon päällä, ja jota vauva voi sitten halutessaan tuijotella. Mainoksessa sanotaan, että tässä vesimaailmassa "lasta rauhoittavat vesipallo ja lempeät valot, sekä moottoroidulla 'Mobilella' ja musiikilla tai rauhoittavilla äänillä." Eipä tuossa mitään. Pahin oli mielestäni tämä: "Fisher Price -virikekeinussa vauva viettää elämänsä ensikuukaudet tyytyväisenä virikkeistä ja turvallisuudentunteesta nauttien."

Ekskjuusmii! Mistä lähtien pieni vauva on tuntenut itsensä turvalliseksi jossain simpuran kaukalokeinussa ilman toisen ihmisen läheisyyttä? Ja mistä lähtien pieni vauva on tarvinnut jotain "vesimaailma"-virikkeitä ollakseen tyytyväinen? Miksi ne rauhoittavat äänet eivät voi olla esim. äidin ääniä?

Pikkuisen vaikuttaa "rahat pois vanhemmilta" -tyyppiseltä jutulta, sanoisinko. Käsittämätöntä krääsää sitä kaupitellaankin ja samalla uskotellaan pienten vauvojen (hyväuskoisille?) vanhemmille, että tokihan jokainen pieni vauva ehdottomasti tarvitsee kaikenlaisia hilavitkuttimia, joissa vauva voi tuntea olonsa turvalliseksi ja nauttia virikkeistä. Mihin sitä kohta enää äitiä ja isää tarvitaankaan... Opetetaan vielä pieni vauva käymään itse jääkaapilla ja vessassa, niin eipä niistä ole sitten enää mitään vaivaakaan... Ja vanhemmat tuntevat tehneensä juuri oikein ostaessaan pikku piltille vempaimen, joka mainoksessa vaikutti sellaiselta, ettei kukaan järkevä vanhempi voi olla sitä ostamatta riskeeraamatta vauvan turvallisuudentunnetta ja viriketarjontaa.

Mitä tapahtui sylille ja normaalille perhe-elämälle?