Esikoisella on ollut sitkeä yskä noin viikon. Joulun pyhinä hänellä oli myös kuumetta, joka mystisesti nousi iltaisin, oli päällä öisin, mutta aamulla jo poissa. Kun tultiin joulunvietosta kotiin maanantai-iltana, pyysin miestä viemään esikoisen lääkärille seuraavana päivänä.

Lääkärissäkäynti kesti n. 2 tuntia. Samalla käynnillä otettiin sekä verikoe että keuhkokuvat. Erittäin huonoa tuuria lienee se, että esikoisella on keuhkokuume toisen kerran seitsemän kuukauden sisällä. Tänään kävivät sitten miehen kanssa sairaalassa näytillä. Jälleen verikokeita ja keuhkokuvia. Tulehdusarvot olivat jo laskussa (esikoinen ollut 1,5 vuorokautta kuumeeton), mutta diagnoosi vahvistui siitä huolimatta keuhkokuumeeksi, ja lisänä vielä korvatulehdus. Tulivat apteekin kautta kotiin, ja huomenna olisi tarkoitus aloittaa lääkekuuri - tämänpäiväiset lääkkeet esikoinen sai jo sairaalassa. Sekä antibioottia että kortisonia että jotain inhaloitavaa. Kuurit kestävät pitkään, inhaloitavaa lääkettä pitää antaa peräti kuuden viikon ajan. Ja kun se kuuri loppuu, niin jälkitarkastukseen.

Käsittämätöntä, miten aikaisemmin niin terve esikoinen on nyt jo toista kertaa keuhkokuumeessa. Harmittaa hänenkin puolestaan tuo pitkien lääkekuurien syönti, mutta ei auta itku markkinoilla. Tärkeintä on, että hän tulee kuntoon. Nyt pitäisi miettiä, mistä tuo keuhkokuume tulee...