Kävin tänään äänestämässä. Ajattelin hoitaa asian päiväjärjestyksestä heti kun mahdollista, tai muuten se unohtuu. Eikä ole takeita siitä, että varsinaisena äänestyspäivänä edes olemme paikkakunnalla. No, tulipahan tehtyä. Eihän valtakunnan presidentistä äänestetä kuin kerran kuudessa vuodessa.

Esikoinen voi jo paljon paremmin. Tänään hän viihtyi pihalla yhteensä 4 tuntia. Mukavaa, että hänellä on tuo yksi hyvä ystävä tässä meidän pihassa. Yhteinen sävel löytyy heti, ja tekemistä riittää useaksi tunniksi.

Kuopuksella on jokin ihme tauti, josta en ota selvää. Pitäisi varmaan käyttää tuo lääkärissä. Vaihtoehdot olen maallikkona rajannut kolmeen: vesirokko (ei näytä siltä, kun näppylöistä ei tule vesikelloja), parvorokko (myöskin epätodennäköinen, sillä näppylät eivät vastaa kuvausta parvorokkoon kuuluvasta ihottumasta) tai vihurirokko (oireiden ja niiden kuvausten perusteella todennäköisin, mutta vahvasti epäilen omaa tulkintakykyäni). Hänellä siis on punaisia, noin pikkurillinpään kokoisia näppylöitä siellä täällä. Pari kasvoissa, muutama käsivarsissa, muutama jaloissa, yksi masussa ja yksi selässä. Kutisevat etenkin öisin. Näppylän keskellä ei näy minkäänlaista pistojälkeä (joku epäili hyttysenpistoiksi), eikä kyllä viitteitä vesikellostakaan. Maanantaina ja eilen hänellä oli hieman lämpöä. En mitannut, mutta tyyppi tuntui tavallista kuumemmalta. Ruoka ei ole juurikaan maistunut, amma sitäkin enemmän. Virkeä on kuitenkin, ihan normaali itsensä. Mummi huomasi näpyt (tai ne pari, mitä silloin vasta oli) lauantaina, minä vasta maanantaiaamuna. Heh, miehen puolella suvussa on useampikin lääkäri, mutta se ei nyt paljoa auta.