Pienten sekaannusten jälkeen opetusharjoitteluni pääsi kuin pääsikin alkamaan helmikuun puolivälissä. Silloin edessä oli yhteensä 40 balettituntia, 20 per ryhmä. Ekaan ryhmään oli ilmottautunut 6 ja tokaan peräti 9 ihmistä. Ensimmäisellä tunnilla kerroin vähän, mistä opetusharjoittelussani on kyse. En tietenkään paljastanut kaikkea, sillä toiveissa on, että oppilailla ei olisi liiemmälti ennakko-odotuksia harjoittelujakson sisällöstä. Olin jakanut nuo 20 kertaa viiteen erisisältöiseen jaksoon siten, että kussakin jaksossa on neljä balettituntia. Ensimmäinen jakso (jonka olin nimennyt tutustumiseksi) meni oikein hyvin. Itselläni oli hyvä fiilis jälleen opettaa, ja oppilaatkin tuntuivat tykkäävän.

Eilen alkoi toinen jakso. Sisältönä keinuminen ja painonvaihto. Jos on joskus jotain tanssia harrastanut, tietää, että siinä vaiheessa, kun pitäisi lähteä liikkeelle ja tehdä isojakin painonvaihtoja jalalta toiselle, kaikki alkaa tuntua hyvin vaikealta. Tiesin tämän, mutta koska kyse on opetusharjoittelusta, jolloin on lupa kokeilla erilaisia asioita, joita ei voisi kokeilla silloin, kun kyse on maksavista asiakkaista ja palkkaduunista, niin päätin antaa palaa. Tuloksena suoraa palautetta oppilailta tunnin vaikeudesta.

Tänään oli toisen jakson toinen tunti. Aloitin tunnin molemmille ryhmille pienellä puheella. Muistutin oppilaita siitä, että tämä harjoittelu on eri asia, kuin heidän normaalit tanssituntinsa. Käytin jopa laboratoriorottavertausta :) Taisivat ymmärtää, ainakin näyttivät suopeilta ja hymyilivät. Ekasta ryhmästä kolme jäi tulematta tunnille. Mahdanko nähdä niitä ihmisiä enää, mietin vain...

Harjoittelua on jäljellä enää 14 kertaa. Käytännössä seitsemän viikkoa, tosin pääsiäinen tuo lisäviikon, kun olen silloin itsekkäästi lomalla. Itselläni on edelleen hyvä fiilis tuon harjoittelun suhteen. Mitä nyt vähän latistaa tämä edelleenkin jatkuva kokoaikainen etova olo. (Ei ole hyvä olla syömättä eikä ole hyvä syödä. Tai sanotaanko, että sillä hetkellä, kun ruoka on suussa, on ihan ok-olo. Mutta se ei kestä kauaa. Saisi helpottaa jo, johan tätä on reilun kuukauden kestänyt.) Opiskelujen suhteen hyvin pyyhkii siis edelleen.