Tutkailin tänään joutoajalla hieman uutta neuvolakorttiani. Siellä oli kohta, johon th oli kirjoittanut lyhyesti tärkeimmät tiedot edellisistä synnytyksistä. Yksi sarakkeista oli "imetyksen kesto kk". Ensin tuli mieleen, että niin, nykyään se mitataan kuukausissa eikä vuosissa. Sen jälkeen kaivoin piruuttani kynän esille, ja esikoisen kohdalle kirjoitin 44kk. (Kuopuksen kohdan jätin vielä tyhjäksi, sillä hänen rinnallakäyntiään ei tunnu mikään hidastavan.) Hihitellen mietin, että mahtavat sairaalassa ihmetellä tuota lukua. Ja ei, siinä ei ole pilkkuvirhettä :)

Asiasta puheen ollen. Kun esikoinen sairasti joulun aikaan toisen keuhkokuumeensa, mies käytti häntä lastenpolilla. Muutama päivä käynnin jälkeen saimme epikriisin kotiin. Lääkäri oli kirjoittanut "perusterve lapsi, äiti imettänyt melkein 2-vuotiaaksi". 

Minä: Mistä tuo ikä on tuohon tullut?

Mies: No, etsä imettänyt esikoista vähän vajaa kaksivuotiaaksi??

Minä: En, kun esikoinen kävi rinnalla 3v8kk ikäiseksi!

Mies: Miten sä määrität imetyksen?

Minä: Imetys on sitä, kun lapsi käy rinnalla, vaikka kävisi vain kerran viikossa.

Mies: Ai jaa!! Musta imetys on sitä, kun vauva syö vaan tissiä eikä mitään muuta.

Niin että siinä selvisi, mistä tuo "melkein 2-vuotiaaksi" oli epikriisiin tullut. Silti teki silloin (ja vieläkin) mieli korjata asia niin kuin se oikeasti on. Mietin, miten paljon oikealla tiedolla heilautettaisiin imetystilastoja ;)