Opinnäytteen kirjoittaminen on tosi tylsää puuhaa. Yhtään asiaa ei paranna se, että vaihteluksi sille on mahdollisuus kirjoittaa harjoitteluraporttia tai esseetä ammattilaisten treenituntien pedagogisista lähtökohdista. Pitää siis keksiä vähän virkistävämpiä vaihtoehtoja, kun näpyttäminen alkaa tympäistä :)

Vaihtoehto yksi (toteutettu): pese ikkunat. Kyllä nyt on mukava katsoa ikkunasta ulos, kun näkee kirkkaasti ja selkeästi. Eikä yhtään ällötä se, kun aurinko paistaa sisään. Harmaa kalvo ikkunoiden pinnoista on jälleen poissa.

Vaihtoehto kaksi (odottaa toteutusta): leikkaa pihan ruusut. Jatkan tänäkin vuonna taloyhtiön hallituksessa ja menin lupaamaan leikata ruusupuskat ennen kunnon kasvukauden alkamista. Ajattelin, että pääsen sillä vähäksi aikaa tekemään jotain muuta kuin kirjoittamista. Tänään ei ehdi, ehkä huomenna aamupäivällä. Tai vasta Vapun jälkeen.

Vaihtoehto kolme (käytössä jatkuvasti): surffaa netissä. Sähköposteja pitää lukea, ja kun niitä ei ole luettavaksi asti, pitää lukea uusimmat juorut Iltalehden ja Iltasanomien sivuilta. Vauva-lehden keskustelupalstaa olen onnistunut välttelemään - ihan niin epätoivoinen ja tekemisen puutteessa en onneksi ole ollut.