Taisi olla eilen, kun havahduin siihen, että ympäristö oli kokenut värinmuutoksen. Likaisenruskeat sävyt olivat kadonneet, ja niiden tilalle oli tullut erisävyisiä vaaleanvihreitä. Kyllä kevät on ihanaa aikaa!

Samoihin aikoihin havahduin huomaamaan, että lapsilla ei ole juurikaan sopivia kesävaatteita. Esikoisen sandaalit ovat kirjaimellisesti riekaleina ja ainakin kahta numeroa liian pienet (siis miten voi lapsen jalka kasvaa noin paljon vuoden aikana!?). Kesävaatteita ei ole kuin nimeksi, ja uikkaritkin ovat miehen mukaan jääneet pieniksi. Ennen kuin nämä helteet ovat kokonaan ohi, pitää asialle tehdä jotain. Niinpä minä tänään - sen sijaan, että olisin käyttänyt aikani järkevästi opinnäytettä kirjoittaen - lähdin vaateostoksille. Nyt on lapsille uudet sandaalit sekä läjä kesävaatteita, joissa kelpaa leikkiä. Itselleni ostin myös uudet kesäkengät, herkullisen vaaleanvihreät nekin :)

Oman vaatetukseni suhteen tilanne on myös melko harmillinen. Toistaiseksi suurin osa vanhoista vaatteistani on jäämässä pieniksi, kun taas kaikki omistamani äitiysvaatteet ovat vielä aivan liian isoja - mahan kohdalta. Ärsyttävää kärvistellä yhdellä hameella ja kaksilla farkuilla. Paidat nyt sentään suurimmaksi osaksi vielä sopivat, vaikka alkavatkin olla mallia makkarankuori. Olen kranttu äitiysvaatteiden suhteen, myönnän. Kaupoista en ole paria hassua vaatekappaletta lukuunottamatta kahden aikaisemmankaan raskauden aikana löytänyt mitään kelvollista päällepantavaa. Toisaalta, en ole juurikaan kaupoissa kierrellyt, kun se ei vain huvita (mahdanko olla poikkeuksellinen naissukupuolen edustaja, mene ja tiedä). Sen sijaan olen marssinut kangaskauppaan, ostanut mieleistä kangasta ja kaivanut ompelukoneen kaapin kätköistä. Itse tekemällä saa taatusti mieleisiä vaatteita. Alkaa kohta näköjään olla aika suunnata kulku jälleen kangaskauppaan...

Mutta ei nyt. Yritän jatkaa opinnäytteen kirjottamista (vaikka suoraan sanottuna ei yhtään huvita) :)