Nyt on kaiken kaikkiaan 40 opetusharjoittelutuntia takana. Ja ihan tajuttoman hyvä fiilis koko jaksosta, vaikka välillä homma tuntui erittäin rasittavalta ja työläältä. Koen, että pääsin asettamiini tavoitteisiin, ja tästä onkin hyvä jatkaa opinnäytetyön kirjoittamista. Oppilaat olivat ahkeria pitämään tuntipäiväkirjoja, ja niiden litteroinnin aloitan heti ensi viikolla. Olen niitä vähän jo ehtinyt selata, enkä voi kieltää, etteikö itsetuntoa hivelisi ne kehut, mitkä sieltä olen saanut lukea ;) Vikan tunnin jälkeen tänään sain vielä pukuhuoneessakin palautetta tästä "vallankumouksellisesta" tavastani opettaa, ja mikä voisi tuntua opettajasta paremmalta. Olin erittäin yllättynyt, kun sain oppilailta vielä lahjojakin!

Sairastamisen osalta kuuluu ihan hyvää, vaikkakin lapset ovat ihan heikkopäisiä, kun eivät pääse normaalisti pihalle. Eilen, kun vein lapset pihan läpi puistoon, niin heti sain kuulla noottia pihan muilta äideiltä. Sain toivottavasti järkeä meininkiin muistuttamalla, että vesirokko tarttuu jo kolme päivää _ennen rakkuloiden ilmestymistä, joten jos tauti on tarttuakseen, on se tehtävänsä tehnyt jo viime viikonloppuna. Tiistai-iltana olin lasten kanssa pihalla yhtä aikaa muiden lapsiperheiden kanssa, joten viimeistään silloin tartunta on tapahtunut, kun samana iltana esikoiselle ne rakkulat ilmestyivät. (Niin, se puisto on pieni pläntti taloyhtiön takana, eikä siellä yleensä ole lapsia leikkimässä - kuten ei eilen iltapäivälläkään. En siis tarkoituksella vie vesirokkopotilaita muiden lasten seuraan, joten sitä on turha epäillä.)

Nyt kun parantuisivat kunnolla (ja ovat hyvää vauhtia paranemassa - tai siis esikoinen on, kun kuopus on edelleen täysin pilkuton) pääsen ensi viikolla kunnolla opinnäytteen pariin. Aikaa kirjoittamiseen on kuutisen viikkoa - heinäkuu on pyhitetty lomailulle :)