Ilmoitusasioita:

Kuopus oppi ajamaan pyörällä! Voi sitä riemua :) Nyt pitääkin aina pyöräillä; päiväkodissa ja kotipihalla. Mikään muu ei ole yhtä kivaa.

Esikoinen sai uuden pyörän! Hän oli pitkään pyytänyt "maastopyörää". Siis pyörää, jossa erityisen uurretut renkaat, jouset edessä, soittokello ja seisontajalka. Noiden lisäksi hän sai "kaupan päälle" käsijarrun ja punamustan värityksen. Kyllä nyt kelpaa ajella hänenkin :)

Naapurissa ammuskeltiin! Joo, toissayönä, kun ahkerana kirjoitin opinnäytettäni, kuulin selvän laukauksen noin klo 1.30. Hieman pelästyin. Kaiken kaikkiaan sinä yönä kolmeen mennessä kuului yhdeksän laukausta (arvelin haulikolla ammutuiksi, vaikken oikeasti tiedä, miltä haulikon laukaukset kuulostavat), joista mieskin kuuli seitsemän. Ikkunaan ei uskallettu mennä katsomaan. Poliisille meinattiin soittaa, mutta jostain syystä emme sitä kuitenkaan tehneet. No, joku toinen oli jo soittanut, ja noin kolmen aikaan poliisi taltutti ammuskelijan ampumalla tätä reiteen. Se viimeinen laukaus kuulostikin hieman erilaiselta (poliisi käytti konepistoolia).

Opinnäyte edistyy! Olen jo kirjoittamassa johtopäätöksiä. Aivan mahtavaa! Eihän tuo vielä valmis ole, mutta melkein kasassa kuitenkin. Mieletön fiilis :)

Sitten sitä tulevaa:

Uusi auto pitäisi hankkia. Miehellä on joku kumma päähänpinttymä Land Cruiserista. On kuulemma verraton perheauto, kun tilaa on vaikka muille jakaa. Hmm... Meillä olisi mahdollisesti  varaa vain vuosimallin 1992 Land Cruisereihin, joissa ei ole kolmipisteturvavyötä takana keskellä. Ei hyvä. Toisekseen, auto ei mahtuisi autotalliin, ja tuntuu tosi tyhmältä maksaa 80e kuussa autotallivuokraa, jos talli on pelkkänä varastona. Kolmannekseen, mulla ei ole kuorma-autokorttia. (Siis liian iso auto meikäläisen kaupunkiajoon. Ei kiitos.) Olen yrittänyt kääntää miehen päätä ja tarjonnut esimerkeiksi erilaisia farmareita. Olen kuullut, että Renault Lagunaan mahtuu kolme lastenistuinta takapenkille oikein hyvin. Tai sitten voidaan mun mielestä ostaa pieni tila-auto, kuten Renault Scenic. Sinne ainakin mahtuu, kun takana on kolme erillistä penkkiä. Mies on sitä mieltä, etten uskaltaisi niitäkään ajaa... Hmph.

Kuopuksen kummitäti perheineen on muuttopuuhissa, joten eikös asunnonvaihtokuume iskenyt meikäläiseenkin. Ihan huvikseni surffasin Oikotielle ja pistin hakuvahdin pystyyn. Muutama kiva on tullut tarjolle, mutta kun ei ole aikaa eikä jaksuja kiertää asuntonäytöissä. Eikä meillä oikeasti ole mikään kiire tästä asunnosta pois, vaikka oma sauna ja pieni piha olisivat kyllä plussaa. Olisi myös kiva muuttaa kummitädin lähinaapurustoon, että olisi hyvää seuraa tarjolla myös jatkossa. Onneksi välimatka on muutonkin jälkeen ihan siedettävä, vaikka julkisilla se ei enää hoidukaan.

Toivomus tähän loppuun: puistotädit takaisin! Miettikää sitä :)

P.S. Kesäloma lähestyy - siispä vieläkin lomaisempi sivupohja à la Herkku.