Viime kesänä asennetut alumiiniset sälekaihtimet auttavat kai jonkin verran, mutta tukalaa alkaa olla, kun sisälämpötila on kolmenkympin paremmalla (tämä tosin on tässä tilanteessa hyvin kyseenalaista) puolella. Toisaalta, 31 astetta celsiusta on parempi kuin 35 astetta celsiusta.

Jotain viilennystä tilanteeseen kuitenkin toivoisi.

Vaihtoehto yksi: viettää helteet mökillä järven/meren rannassa, jossa on aina viileämpää.

Vaihtoehto kaksi: käydä viileässä suihkussa vartin välein.

Vaihtoehto kolme: muuttaa kesäksi talon kylmäkellariin, jossa vakiolämpötila noin 8-10 celsiusta.

Vaihtoehto neljä: muuttaa kokonaan toiseen asuntoon, esim. omakotitaloon tai rivariin.

Vaihtoehto viisi: muuttaa autoon asumaan. Siinä on nyt ilmastointi (hurraa!). (Joka tosin toimii vain silloin, kun auto on päällä. Tulisi aika kalliiksi.)

Vaihtoehto kuusi: hankkia ilmalämpöpumppu.

Viimeinen vaihtoehto on erittäin houkutteleva. Kyseisellä laitteella on mahdollista viilentää koko 76m2 asunto miellyttäväksi. Lämpötilan voi valita kaukosäätimellä (22 astetta, ehdottomasti) ja laite voi olla on/off -periaatteella toimiva, eli joka on päällä vain tarvittaessa. Plussaa myös pieni koko ja hiljainen ääni.

Miinuksia sitten: Putkien veto, laitteen asennus ulos (partsilleko?), hinta (n. 1000e/pumppu + asennus n. 600e). Vaikka sanotaankin, että laitteen voi asentaa niin uuteen kuin vanhaankin taloon, niin kerrostalohuoneistoista ei puhuta missään. Rivarin yhteydessä kehotetaan vain kysymään lupaa isäinnöitsijältä. Ei taida onnistua tähän asuntoon. Harmi.

Pitänee siis miettiä muita vaihtoehtoja. Tuuletin pörisee jo nyt makuuhuoneessa, joten nukkuminen on ihan siedettävää. Suihkussakin tulee käytyä useamman kerran päivässä. Jos kuitenkin harkitsisi sitä mökille siirtymistä...

En minä valita, mutta... ;)