Olo alkaa tuntua norsulta. Lisäksi liitoskivut ilmoittelevat itsestään. Ihanan myöhään tosin verrattuna kahteen edelliseen raskauteen. No, ei ole tullut treenattuakaan samoin kuin aiemmin, kun on pitänyt vain pitää sormet näpyttelykunnossa.

Painavuutta päiviin lisäävät lasten tappelut. Mikä kumma siinä on, että ovat toistensa kurkuissa kiinni heti, jos sille etäisyydelle pääsevät? Myönnetään, että joskus leikkivät ihan mukavasti yhdessä, mutta suurin osa yhteisistä leikeistä päättyy tappeluun. Hermo menee silloin.

Painavana tuntuu myös miehen työtahti. Hän lähtee aamulla klo 8 töihin - tosin päiväkodin kautta - ja on kotona reilut 12 tuntia myöhemmin. Onneksi sopivasti lapsia nukuttamaan. Annankin hänen sen tehdä oikein mielelläni, vaikka en ole ihan varma siitä, kuinka mielellään hän tuon tekee *mairea hymy* Omapahan on valintansa, kun haluaa tehdä töitä kellon ympäri. Minä sitten haen lapset päiväkodista (pyörällä toistaiseksi - esikoisen pyöräilyvauhti ei vielä päätä huimaa, joten kykenen vielä polkemaan samaan tahtiin, vaikka kuopus istuukin kyydissä), teen ruuan, kuuntelen tappelua, toimin erotuomarina ja kökötän pihalla ruuan ja iltapalan välisen ajan. Onneksi on kesä ja lämmin ja voi samalla neuloa :)

Ärsytyskynnys ylittyy joka kerta, kun eräs ilmeisen hyvätahtoinen naapuri näkee minut pihalla, ja tulee kysymään, onko kaikki mennyt hyvin ja koskas se vauva nyt sitten syntyykään. Juu, ihan hirveä on ollut tämä raskaus ja supistelee ihan kamalasti, mutta silti hengaan täällä pihalla ja poljen pyörällä. Voi elämän kevät, mitä kysymyksiä!! Ja joka ikinen kerta!! (nähdään ainakin kaksi kertaa viikossa) Mikä ihme siinä on, että pinna kiristyy päivä päivältä tiukemmalle? Ehkä tämä on harjoitusta tulevaan, kun vauva on syntynyt ja hengaan pihalla vauva liinassa ja pidän jöötä kahdelle vanhemmalle. Ja mies on töissä. Jees.

Huomenna menen Lappeenrantaan. Lähden aamujunalla ja tulen iltajunalla. Yhteensä 5 tuntia rauhaisaa neulomisaikaa, ja viitisen tuntia perillä mielenkiintoista keskustelua :) Jaksaa taas tuon jälkeen, toivottavasti.

Paras mennä nukkumaan, etten nuku pommiin ja myöhästy junasta.