Mitä olenkaan tänään puuhannut? No, viimeistellyt erinäisiä neuleita, kun on ollut vähän ylimääräistä aikaa. Kyllä minä neulon, mutta se viimeistely - mm. saumojen ompelu jne - tahtoo aina jäädä. Olen ylpeä saavutuksistani, sillä suurin osa näistä tekeleistäni on saanut alkunsa ja valmistunut nyt kevään, kesän ja alkusyksyn aikana.

En juurikaan käsityöblogeja lue, mutta yksi on booksmarkseissani. Eikä vähiten siksi, että suurin osa sinne kirjoittavista on minulle tuttuja jotain muuta kautta *vilkutus*. Siispä Tekeleen ja tuunauksen innoittamana saanen esitellä:

195916.jpg

Tarkoitus oli viime talvena olympialaisten aikaan osallistua neuleolympialaisiin tekemällä lapsille neuletakit. Langat ostin hyvissä ajoin, mutta sitten ei aikaa kuitenkaan ollut tarpeeksi, joten nämä valmistuivat vasta nyt :) Esikoinen pyysi mahdollisimman värikästä neuletta (vasemmalla). Ja kun kuopukselle tein nuo villahousut, niin esikoiselle kuulemma kanssa samanlaiset. Lankana Novitan Nalle Colori, takin ohje Novitan omasta neulelehdestä (talvi 2005), housujen ohje toisesta Novitan lehdestä vuodelta 2002.

195918.jpg

Tälle vielä ahtaassa kortteerissaan viihtyvälle ennätin neuloa söpöt villahousut (ohje sama kuin kuopuksen housuissa). Neuletakki on puikoilla, takakappale jo valmis. Sekä housuissa että takissa lankana Novitan Bambino. Saa nähdä, ennätänkö saada neuletakin valmiiksi ennen kuin vauva syntyy...

195913.jpg

Itsellenikin olen jotain neulonut :) Tässä imetyspoolo. Piti testata, kuinka hyvin sellaisen tekeminen onnistuu neulomalla, kun ompelukoneella noita syntyy kädenkäänteessä. Toimivuutta on vielä hieman vaikea arvioida, eikä tuo kovin hyvältä näytä päällä tämän vatsan kanssa, mutta kohtahan tuota pääsee testaamaan tositoimissa. Lanka - yllätys yllätys - Novitan Wool. 

195914.jpg

Viimeisenä esittelen neuletakin. Omaksi iloksi tämäkin tehty. Vähän väljä siitä tuli, mutta ideana myös, että vauva mahtuu talvipakkasilla kantoliinassa tuon takin alle. Edessä yhdet palmikot, ja takana ns. irlantilainen palmikko. Tätä oli kiva neuloa, kun tuli niin nopsaan, ja lisäksi palmikoiden etenemistä oli kiva seurata. Lankana tuttu Novita, tällä kertaa Isoveli.

Ja tässä vielä tuo samainen neule takaa:

195915.jpg

Ja tämän jälkeen lupaan, etten vähään aikaan kirjoita käsitöistä :)