Just niin, heti, kun on hehkutettu, ettei lapset ole olleet kipeitä, niin eikös jompi kumpi heti sairastu.

Tänään päiviksestä soittivat vähän kahden jälkeen. Kuopukselle oli päiväunilla noussut kuume. Korvakuumemittarilla mitattuna lämpöä oli 39,2 astetta. Lähdin siis hakemaan lapsia kotiin. Kuopus oli ihan reppana, ja täysin kannettava tapaus. Onneksi oli auto käytössä.

Kotimatkalla piti poiketa kauppaan. Ajattelin, että käydään pikaisesti. Ajatuksen tasolle se sitten jäi, kun kauppaan päästyämme kuopus sitten oksensi. Ja vielä suoraan niiden porttien kohdalla. Onneksi istui ostoskärryissä, ja ehdin väistää. Ja onneksi tavoitin ihan läheltä yhden henkilökuntaan kuuluvan, joka ystävällisesti sanoi siivoavansa jäljet (vaikka olin mennyt kysymään, mistäköhän saisin paperia tai jotain muuta, jolla olisin itse saanut sotkun siivottua).

Iltapäivän ja illan aikana kuopus sitten oksensi vielä kaksi kertaa. Ainoa, mikä pysyi sisällä oli amma (jota tulee vielä tosi vähän, kun tämä yksi on vielä tuolla masussa) ja - yllätys yllätys - kolajuoma. Vaikka kaikki muu ruoka tuli ulos, se ei silti estänyt kuopusta syömästä iltaruokaa ja iltapalaa. Nyt jännäänkin, mahtaako tuo lapsi yöllä oksentaa, kun söi ennen nukkumaanmenoaan.

Esikoinen on hieman murheissaan, kun huomenna ja perjantaina on luvassa kotipäivä. Kovasti haluaisi mennä päivikseen kavereiden kanssa leikkimään. Täytyy katsoa, jaksanko lähteä tuota viemään, kun kuopus pitää kuitenkin ottaa mukaan, enkä halua, että mahdollinen mahatauti tarttuu muihin. Toisaalta, jos se on tarttuakseen, niin kai se jo tänään aamupäivällä sen teki.

Toivottavasti kukaan muu ei meillä nyt sairastu. Tää ei jaksais just nyt olla sisar hento valkoinen...