Historiallista. Käytiin lasten kanssa sekä eilen että tänään uimassa. Eilen olin hallissa lasten kanssa yksin, tänään mieskin oli mukana. Eilen ehdittiin uida tunti, tänään vajaa kaksi. Eikä saunottu välillä. Eilen molemmat lapset uivat lastenaltaassa, sillä muuten en olisi kyennyt heitä vahtimaan. Onneksi lastenallas on kaksiosainen: syvä puoli esikoiselle ja matala kahluupuoli kuopukselle.  Tänään esikoinen oli lähes koko uintiajan hyppyaltaalla. Metrin ponnahduslaudalta hyppää jalat edellä veteen ja ui koiraa tikkaille - naama niin leveässä hymyssä ettei tosikaan. Mies seisoi altaan reunalla ja seurasi esikoisen vesi-iloittelua. Minä istuin lastenaltaan reunalla ja vastaavasti katsoin, kun kuopus otti tuosta märästä elementistä kaiken irti. Menee se päivä näinkin, ajattelin :)

Ennen uimareissua käytiin ostamassa lapsille uimalasit ja piipahdettiin myös pikaruokapaikassa syömässä. Lapsille tuntui riittävän ranskalaiset perunat ja limu. Aterian kylkiäisinä saivat molemmat DVD-elokuvat. Kyllä kaikenlaiset nostalgiset ajatukset tulivat mieleen, kun näin nimen kannessa: Tohtori Sykerö. Oli muuten yhteen aikaan lempilastenohjelmani :) Kun päästiin alkuillasta kotiin, halusivat lapset katsoa heti toisen Sykeröistä. Elokuvan kesto on passelit 23 minuuttia, ja juuri sen verran minulta meni kokata iltaruoka. Iltaruuan ja iltaulkoilun jälkeen (mies viimeisteli remonttia sisällä - nyt on kaikki valaisimet kiinni katossa, jee!) lapset katsoivat vielä sen toisen Sykerön. Minäkin istahdin sohvalle sitä katsomaan.

Lastenohjelmat ovat siitä jänniä, että etenkin osa niistä lyhyistä pätkistä, joita tulee Pikku Kakkosessa, ovat minulle tuttuja omasta lapsuudestani. Nalle Luppakorva, Matti ja Miisu (tuo verraton 70-lukulainen animaatio rautalankamusiikkeineen), HeikkoPeikko (tuli joskus keväällä), Lohikäärme Justus (se muovailuvahajuttu) ja Pelle Hermanni tulevat nyt ensimmäisenä mieleen. Sitten on tuo Tohtori Sykerö. Lapsuuteeni kuuluivat myös muistaakseni He-Man ja Nukkumatti, mutta niitä ei nykyään enää näe. Hauskaa tässä on se, että Pikku Kakkonen tulee sellaiseen aikaan, että vanhempanikin tykkäävät sitä katsoa :) Koskakohan alkavat Pätkiksen uusinnat? Disneyn piirretyt ovat suosikkejani - ja tuo nimenomainen Pätkis oli aina verraton syy ostaa samanniminen suklaapatukka ja syödä se hyvällä ruokahalulla ohjelman aikana ;)

P.S. Pallotuolille löytyi ostaja ja tuoli pääsi tänään uuteen kotiin! Aika tehokas tämä blogi :) Myynnissä olisi muuten myös Ikeasta vuonna 1998 ostettu kokovartalopeili. Mustat alumiinikehykset. Seisoo omilla jaloillaan, ts. tuki takana. Ollut varastossa viimeiset 4 vuotta tarpeettomana. Ei kukaan haluaisi/tarvitsisi...?