Imetyksen tuki ry järjesti tänään yhteistyössä mm. Arcadan ja Uudenmaan läänin kätilöyhdistyksen kanssa Imetysviikon seminaarin. Tarkoitukseni oli mennä paikalle heti aamulla kuuntelemaan myös yleisöluentoja, mutta hieman levottoman yön jälkeen pääsin typyn kanssa sen verran jähmeästi liikenteeseen, että ennätimme seminaariin mukaan vain vauvatenttiosioon.

Tentattavina olivat kansanedustajat ja -ehdokkaat seitsemästä eri puolueesta. Kaksi miestä ja viisi naista. Kuten vaalien alla kait kuuluukin, seminaariyleisö sai kuulla kymmenen hyvää ja sata kaunista lupausta siitä, miten olisi hyvä imetystä edistää ja tukea. Erityismaininnat Mikael Fogelholmille (vihr.) perusteellisesta taustatyöstä (hän oli mm. ottanut selvää imetyksen hyvistä puolista kansanterveyden kannalta), Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) suorista vastauksista ja Leena Rauhalalle (KD) mahtavasta kannanotosta imetysklinikoiden puolesta. Kaikki läsnäolleet ehdokkaat myös olivat sitä mieltä, että imetys on päätöstasolla aivan liian näkymätöntä. Eräs epäili sen johtuvan siitä, kun miehet eivät imetä. Toinen oli taas sitä mieltä, että koska nykyisiä lakeja ja asetuksia suosituksista puhumattakaan kirjoittavat ihmiset, joille vauva-arki on aikaa sitten taakse jäänyttä elämää, ei ole enää kunnon kosketuspintaa näihin luonnollisiin vauva-asioihin. Voihan se olla näinkin. Onneksi siis on mm. Imetyksen tuki ry, joka yrittää parhaansa mukaan saada äitien äänen kuuluviin, mitä imetykseen tulee.

Hyvällä mielellä lähdin vaalitentin jälkeen kotimatkalle. Tässä vielä julkinen kiitos niille ahkerille puuhanaisille, jotka mitään kaihtamatta ;) uhrasivat voimavarojaan - jopa perhe-elämän kustannuksella - jotta tämänpäiväinen tilaisuus olisi mahdollista toteuttaa. Olisi kyllä ollut mahtavaa kuulla myös ne aamupäivän yleisöluennot...

P.S. Muuten, rintanappeja on vielä jäljellä *vink* ;)