USA:sta tuttu Halloween-juhlinta on siirtymässä tänne Suomeenkin aika vauhdilla. Ainakin, jos kauppojen sälätarjontaa on uskominen. Tällä kertaa siitä sälästä oli jotain iloakin, nimittäin eräs naapuri järjesti - lähinnä lasten iloksi - tänään Halloween-juhlat.

Juhliin oli kutsuttu seitsemän lapsiperhettä tästä meidän taloyhtiöstä. Tai no, kolme perheistä on jo muuttanut muualle, mutta yhteyttä kuitenkin pidetään, kun niin pitkään tuli tuossa pihalla aikoinaan yhdessä hengailtua. Naapuri oli omien lapsiensa kanssa askarrellut kunnon rekvisiitan juhliin. Oli lepakkoa, kurpitsalyhtyä, haamuja, hämähäkinseittejä ja kaikkea. Tunnelmavalaistus ja kynttilälyhtyjä kaikkialla. Syömiset hoidettiin nyyttäriperiaatteella, ja tuhottiin kolmen kattauksen vuoroissa: ensin lapset, sitten naiset ja viimeisenä miehet :)

Eilen käytiin lasten kanssa ostamassa Etolasta naamiaispuvut tämäniltaisiin juhliin. Esikoinen esiintyi dinosauruksena ja keskimmäinen liihotteli lepakkona. Mukana juhlimassa oli myös mm. pikkupiru, prinsessa ja Superman :) Seitsemässä perheessä lapsia riitti. Alle konttausikäisetkin mukaanluettuina alaikäisiä juhlijoita oli yhteensä 15. Metelin määrä oli melkoinen - etenkin jälkiruuan ja sitä seuranneen sokerihumalan jälkeen.

Jännä muuten, miten alkujaan pakanallinen juhla (kekri) on jälleen muuttumassa, jos ei ihan pakanalliseksi niin ainakin kaupalliseksi juhlaksi. Pyhäinpäivänä tunnettu juhla on alunperin ollut uuden vuoden alun juhla. Pikku-uusivuosi ilmeisesti nykyisin - tai sellaiseksi muuttumassa. Oli miten oli, illan juhlissa oli oikein mukavaa.