Heräsin tänään tajuamaan, että jouluaattoon on enää 14 päivää - tämä päivä mukaan luettuna. Kääk!! Ajanhallintaan liittyvä moka on täysin omani; mitäs aloitin lahjapuuhat liian myöhään (ja mitäs sain kolmannen lapsen juuri tähän aikaan vuodesta :-P ). Olin järkevä ja luovuin ajatuksesta askarrella joulukortit itse. Ensi vuonna sitten. Askarrella tosin sain, kun liukuhihnatyyliin leimailin 74 joulukorttia. Eivät tosin tulleet omaan käyttöön.

Tänä vuonna on tarkoitus antaa lahjaksi lähinnä omien kätten töitä. Puikot ovat kilkattaneet yömyöhään. Tosin naisille tyypillisesti olen samaan aikaan tehnyt ainakin kahta muutakin asiaa: nukuttanut vauvaa kantoliinaan tanssahtelemalla paikoillani olohuoneessa ja katsonut televisiota. Toisinaan neljäntenä sopassa mukana on ollut iltapalan syöminen - ja nuo kaikki yhdessä tietää kyllä tekevänsä töitä ;)

Toistaiseksi valmiina suunnitelluista monista neulelahjoista on vasta kolme. Kaksi lahjaa on puolivälissä. Tekemättä on vielä yhdeksän lahjaa. Se tarkoittaa 1,5 lahjan valmiiksi saamista per päivä, jos haluan saada kaikki tehtyä ennen jouluaattoa. Melko epätodennäköistä, sanoisin. Onnekseni noista yhdeksästä vielä tekemättömästä lahjasta kuusi pääsee saajansa syliin vasta loppiaisena. Se tietää minulle, joulupukin täystyöllistetylle pikku apulaiselle, ylimääräistä 14 päivää. Mikäs sen mukavampaa :)

Lapsille lahjat löytyvät kaupasta. Onneksi.