Tosi hehkeetä - miettiä nyt kakan koostumusta. Toisaalta, kakka on aihe, joka vauvaperheissä usein puhuttaa, ravinnonlaadun ohella.

Vauva käy nykyään pöntöllä* kakalla. No, tulee tahroja vaippoihinkin, mutta lähes päivittäin ne isot satsit (kerrasta kahteen päivässä) putoavat pyttyyn. Kakka on siitä jännä juttu, että määrä tuntuu vaihtelevan suuresti, oli se vaipassa tai pytyssä. Empiirisiä tutkimuksia on vaikea tehdä, mutta veikkaan, että se pieni määrä kakkaa, mikä yleensä vauvalta tulee pyttyyn, on melkoisen iso kakka siellä vaipassa. Tasaisesti levittyneenä pitkin haaroja ja alaselkää.

Sama se oli aikoinaan keskimmäisen kanssa. Noin kahden kuukauden iästä eteenpäin hän alkoi säännöllisesti kakata vatiin, ja kakkavaipat jäivät historiaan. Yllättäen myös kakan määrä tuntui pienenevän siinä samalla...

* Ai miksi pöntöllä? No siksi, että pottaa on ikävä pestä puhtaaksi maitokakasta, vadista puhumattakaan. Nyt, kun kakkaamispaikka on vessanpytty, toimituksen jälkeen riittää, että pyyhkii vauvan pepun paperilla ja vetää vessan. Jälleen asia, joka sopii laiskalle äidille kuin nenä päähän :)