Vietimme eilen parisuhdeaikaa (vauvan kera) kaupungissa: kävimme ostoksilla. Isommat lapset jäivät mummon kanssa maalle, ja heillä oli erittäin mukava päivä. Me miehen ja vauvan kanssa ajoimme ensin kaupunkiin, kiersimme kaupoissa, pesimme pyykkiä ja ajoimme takaisin maalle jatkamaan lomaa. Perille pääsimme hieman iltayhdentoista jälkeen, mutta tulipa pyykit pestyä ja välttämättömiä tavaroita hankittua. Jostain kumman syystä täällä eivät hommat lopu kesken...

Ennen kuin jälleen palaamme kaupunkiin, työlistalla on mm. alakuistin lattian päällystäminen puulla (puut ostettiin eilen), paikan imurointi kunnolla (imuri hajosi pari päivää sitten, ja eilen ostettiin uusi, jota olen jo testannutkin - hyvin toimii), katiskojen tarkistus (isommat lapset halusivat laittaa katiskat veteen ja ne käydään katsomassa joka aamu. Saalis perataan ja paistetaan rannalla grillissä.), mato-ongella onkiminen, pakastimesta viimeisten viimevuotisten vadelmien ja marjojen syöminen, terassin tekeminen rannalle (puut vielä hakematta), keittiön kaappien siivous (ovat niin täynnä kaikenlaista, että jotain tarttee tehrä), uiminen (vesi sopivasti n. 20-asteista, vaikka merivettä onkin. Siinä ui ihan ilokseen, ja virkistyykin vielä.), nukkuminen (makkariin hankittiin eilen pimennysverho, joten on mahdollista, että nukahtaminen alkaa sujua helpommin - lapsilta) ja yleinen lystinpito :)

Tässä kun aikaa kuluu (ja anoppi palaa kesälomapurjehdukselta), on aika alkaa suunnitella vähän vaativampia askareita. Talo tarvitsee keittiö-, kylpyhuone-, vessa- ja saunaremontit. Puuliiteri pitäisi siivota ja uusi rakentaa, rantaan miehet haluaisivat venevajan, porakaivokin pitäisi tehdä, ettei vesi lopu kaivosta (kuten meinasi jälleen kerran käydä, siksi pyykitkin vietiin kaupunkiin pestäviksi) ja ruoho leikata. Tosin se pitää tehdä joka kerta, kun täällä käy.

Työnjako on seuraava: minä touhuan vauvan kanssa täällä sisällä ja mies isompien lasten kanssa tuolla ulkona. Voisin veikata, että kun loma loppuu, arkeen on ihan mukava palata... ;)