Heräsin aamulla märkään oloon: keskimmäisellä oli tullut yöllä pissa housuun. Ei muuta kuin pyykkäämään. Harmitti vietävästi. Onneksi näitä ei satu kuin ehkä kerran kuukaudessa tai harvemmin, mutta ketutus (lähinnä pyykinpesun aiheuttama) on silti suuri, kun näin tapahtuu. Lakanat nyt pesee helposti, ei siinä mitään. Enemmän harmittaa silloin, kun suojaukset pettävät ja pissa kastelee myös petarin (ja jousipatjan). Kuten tällä kerralla.

Pieneen pesukoneeseen ei tungeta paksua 160-senttistä petaria edes hyvällä tahdolla tai supervoimilla. Sitä en myöskään lähde juuriharjalla tai muulla käsin pesemään. Ja tänä aamuna koin suurta tarvetta puhdistaa petarin jollain keinolla. Ei muuta kuin googlaamaan.

Olen kuullut hyviä asioita höyrypuhdistamisesta. Hakusanaksi siis höyrypingviini, ja löysin itseni Hobby Hallin sivuilta. Lupaa kysymättä menin ja tilasin sieltä höyrypingiinin. Jee! Kun se saapuu toivottavasti viikon kuluttua viimeistään, "pesen" sillä patjat, sohvat ja matot sekä vessanseinän kaakelien saumat. Ikkunatkin voisin sutaista, ei se haittaa tekisi. En malta odottaa...