Olin ajatellut skipata uhkaavan tehy-lakon kommentoinnin, mutta enää en saata pitää suutani kiinni. Minullakin on asiasta mielipide, nimittäin.

Tällä hetkellä hallituksen toiminta vaikuttaa kovasti hölmöläisten hommalta, oli se sitten valon kantamista sisään tai peiton jatkamista. Jos hallituksessa ollaan sitä mieltä, että lakko vaarantaa ihmishenkiä, niin mitä järkeä on ryhtyä pakottamaan hoitajia töihin, kun he voivat sen sijaan kokonaan vaihtaa alaa? Miksi on niin vaikea höllätä vähän kukkaronnyörejä, ja antaa sairaanhoitajille, noille työn raskaan ja vaativan raatajille, kunnollinen korvaus ihmishenkien varjelemisesta? Jos on tahtoa, niin on kyllä keinojakin. Voisinkin kysyä, kumpi on tärkeämpää (ja vaikuttaa ihmishenkiin enemmän): sairaanhoitajien työ vai puoluetuet? Lyhyellä matematiikallakin voi laskea, että jos puolueet luopuisivat vaikka kolmasosasta saamistaan tuista, saisivat sairaanhoitajat jo mukavan palkankorotuksen. Kun siihen lisätään vielä viidesosa kansanedustajien palkoista, tilanne sairaanhoitajien kohdalla näyttää jo huomattavasti valoisammalta.

Toisaalta, harva haluaa antaa omistaan, mutta kun kaikkea ei voi saada. Suomen hallituskaan. Jos ihan oikeasti halutaan varjella ihmishenkiä, niin ei se pakkolailla onnistu - ei ainakaan kauaa.

Niih.