Joulu tulla jolkottaa, ja joulufiilistä yritetään hakea, vaikka maa on vieläkin ihan musta. Onneksi jouluvaloilla saa vähän kohotettua tunnelmaa, samoin kuin joululauluilla ja tietysti pipareilla. Ja suklaalla glögistä puhumattakaan. Kun vielä saisin joulukortit postiin, niin homma alkaa olla voiton puolella.

Kamalalla kiireellä ostin kuun lopulla lapsille Mauri Kunnaksen piirtämät joulukalenterit. Kuvakalenterit ihan vain siksi, etten jaksa kuunnella tappelua siitä, kun toinen ei anna omista kalenterisuklaistaan sille toiselle, joka heti ekana päivänä söi kaikki omansa. Kuinka ollakaan, kuvakalenterit ovat painuneet unholaan. Esikoinen naureskelikin, että hän avaa kaikki luukut kerralla sitten jouluaattona. Jos minä vaikka ensi jouluksi saan toteutettua sen pitkään haaveissa olleen joulukalenterin. Sellaisen kestokalenterin, kankaisen, jonka taskuihin saisi laitettua jotain pientä jokaiselle lapselle.

Joulupukista ollaan myös täällä puhuttu. Esikoinen on vahvasti sitä mieltä, että joulupukkia ei ole olemassa. Tai jos on, niin sillä on niin kiire, ettei se oikea ehdi meillä käydä, ja että ne joulupukit, joita tuolla ulkona jo näkee, ovat vain joitain miehiä, jotka ovat pukeutuneet joulupukeiksi. Minä hymistelen vieressä. Parempi olla hiljaa, jos ei halua valehdella. Tietenkin voisin kertoa joulupukin olevan vain satuolento samalla tavalla kuin Rölli on. Mutta olen päättänyt kertoa tämän suuren totuuden vasta sitten, jos sitä minulta suoraan kysytään. Mitä sitä nyt liikaa tietoa tuputtamaan...

Mies kysyi tuossa pari päivää sitten, mitä haluaisin joululahjaksi. Hieman nolona kerroin, miten olisi ihanaa saada olla yksin kotona 24 tuntia. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt vajaat viisi vuotta. Onkohan tässä kyse ilmiöstä "ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella"? Toisaalta, kaiken tämän härdellin keskellä on sellainen selittämätön kaipuu omaan rauhaan ja siihen, ettei tarvitse olla vastuussa kenestäkään muusta kuin itsestä. Mies lupasi järjestää asian keväämmällä :)

Esikoisella ja keskimmäisellä oli tällä viikolla tanssituntien jouluiset salijuhlat. Olipa hauska nähdä heitä esiintymässä :) Tulevat äitiinsä ;) Ensi viikolla on eskarin joulujuhla sekä keskimmäisen kerhon joulujuhla. Juhlia piisaa, mutta niinhän sitä sanotaan, että joulu juhlista jaloin :)

Ja kahden viikon kuluttua joulu on jo ohi.