Olen hieman hämmästynyt. Kuopuksella taitaa olla - meistä muista poiketen - melko selvä rytmi. Ei taida sittenkään olla täysin samasta puusta veistetty hän. Hmmm.

Aamulla herätys on klo 7-7.30. Olisikohan ihan vain pari kertaa, kun unet ovat jatkuneet tuota pidempään? Nahkavekkari parhaimmasta päästä :) Ja heti, kun vauvan silmät aukeavat, tämä äiti singahtaa sängystä ylös vauva sylissä ja ryntää vessaan. Pikkuinen pika pikaa potalle, niin ei tarvitse kakkavaippaa siivota ;) Seuraava kiintopiste (minulle) rytmittömässä päivässä on päiväunet. Kuopus tykkää nukkua ne klo 13 alkaen. Välillä tuo heittää puolisen tuntia, riippuen kovasti siitä, koska ollaan herätty. Unet kestävät puolestatoista tunnista kahteen ja puoleen tuntiin. Usein ekan puolen tunnin jälkeen pitää tarkistaa, ettei äiti ole mihinkään hävinnyt (turha toivo, äiti istuu sohvalla kuin tatti ja joko surffaa netissä tai neuloo :) ), mutta kun saa rinnan suuhunsa, niin unet jatkuvat.
Illalla sitten nukkumatti kutsuu klo 20.30-21. Vaikka toista yrittäisimmekin saada nukkumaan jo klo 20, niin hyörinä muuttuu unen raukeudeksi aikaisintaan klo 20.30. Tarkka tyyppi, mistä lie kellon noin hyvin oppinut... ;)

Tähän asti päivä on yleensä sujunut ihan hyvin, ja kun talo rauhoittuu, minäkin pääsen rentoutumaan hiljaisuudessa ja rauhassa. Hermo- ja korvalepoa parhaimmillaan.

Mutta mikä ihme siinä on, että tasan kolmen tunnin kuluttua nukahtamisesta, eli klo 23.30-0.00, tyyppi hälyyttää minut makkariin? Joka ikinen ilta! Ryntään pötköttämään vauvan viereen, annan rinnan suuhun ja viiden minuutin syömisen jälkeen pääsen siirtymään takaisin tekemään mitä olin tekemässä ennen keskeytystä.
Onhan se helppoa, kun tietää, koska äitiä jälleen tarvitaan. Mutta miksi joka ikinen ilta? Ja tasan kolmen tunnin kuluttua nukahtamisesta? Miksei kahden tai neljän - tai vaikka kahden ja puolen? Ja miksi ihmeessä ekan kerran jälkeen toka vaativa äännähdys tulee kahden tunnin kuluttua ja mahdollinen kolmas kutsuhuuto - mikäli olen silloin vielä hereillä - tunnin kuluttua edellisestä?

Jos tyypistä kasvaa myöhästelijä, olen sanaton.