Aah, onpa mukava olla kotona jälleen! Ja tässä sitä taas istutaan, koneen ääressä, vaikka kello on jo mitä ja huomenna aikainen herätys. Mutta mikäs on istuessa, kun on viimeiset neljä päivää tullut levättyä. Ja peräti kahtena aamuna sain nukkua vähän pidempään, kun mies otti lapset hoitaakseen. Ne kun innostuivat heräämään puoli seitsemältä - lomalla!

Kun kiirastorstaina olin ollut hermo piukassa ja tippa linssissä, niin siitä eteenpäin olikin oikein seesteistä. Mitä nyt jouduin ruuanlaittajaksi mökillä, mutta kun vastapainoksi sain levätä ja neuloa minkä kerkesin, niin eipä tuo kokkaaminen tavallista isommalle porukalle ottanut liikaa kunnon päälle. Pappa ja mies huolehtivat lasten liikuttamisesta ja viihdyttämisestä suurimmaksi osaksi aikaa. Ja mikä oli liikkuessa, kun normaali mökkipiha oli laajentunut potenssiin n: Kutemajärven jää kantoi hienosti.

Kun maisema keittiön ikkunasta täällä kotona oli ollut tällainen:
1406268.jpg

...niin oli ihan hauskaa vaihtelua päästä lumen ja jään keskelle:
1406273.jpg

Kuten näkyy, moottorikelkallakin mökillä ajeltiin. Ja sitten hiihdettiin järven jäällä moottorikelkan jäljissä. Minäkin n. pari kilsaa (ja kyllä tuntui nivusissa seuraavana ja sitä seuraavana päivänä, ai ai). Neljävee hiihti jo hienosti murtsikkaa, ja kuusiveekin veteli, tosin laskettelusuksilla. Kävivät nuo miehen kanssa ihan rinteessäkin, kun kerran siellä asti oltiin.

Nyt saakin kevät kunnolla tulla. Eikös niin tapaa tapahtua pian pääsiäisen jälkeen...?