Mies oli saanut kutsun erään nimeltämainitsemattoman suuryrityksen pikkujouluihin. Menimme sinne koko perhe lauantaina, sillä kuulemma jo 30 vuotta on pikkujouluja vietetty koko perheen voimin. Kaikki toiminta oli suunnattu lapsille: parkkihallissa oli useampi Suomen Tivolin pikkulapsille tarkoitettu laite, popkorn- ja karkkitarjoilua, pelimasiinoita (moottoripyöräpeli, flippereitä yms.) ja autorata. Toimistokerroksia oli käytössä kaksi, joissa ensimmäisessä oli erilaisia puuhahuoneita teemoittain (Nalle Puh, Muumit, Lego...) sekä pallomeri, pieni karuselli ja ongintaa. Toisessa kerroksessa oli leffateatteri (Rottatuille), onnenpyörä-peli (karkkipalkinnot), kasvomaalausta ja portaisiin tehty mieletön liukumäki, jota laskemalla pääsi takaisin ensimmäiseen kerrokseen.

Tarjoilupuolikin oli lasten mieleen: limpparia, karkkia, pipareita ja jätskiä :) Ruokasali oli ihan varmasti lasten taivas. Pöydillä tasavälein karkkikulhoja kukkuroillaan irtokarkkeja, katto täynnä ilmapalloja (joista sai viedä kotiin yhden per lapsi). Esiintymisalueella esiintyi StepupDancers kolme kertaa lapsia viihdyttävällä biisillä, jossa eri satuhahmot tulivat vierailemaan. Esitys kesti n. 20min. Esitysten väleillä samalla alueella kaksi pellepukuista miestä teki pitkulaisista ilmapalloista miekkoja, sydämiä, puudeleita ja vaikka mitä.

Aikaa pikkujouluille oli varattu yhteensä viisi tuntia. Meidän perhe viihtyi tuolla peräti kolme ja puoli - ja kuulemma lapset olisivat halunneet olla vieläkin pidempään.

Idea on mielestäni aivan loistava! Kun isä tai äiti on muutenkin paljon pois perheensä luota, niin tällä tavalla firma hyvittää edes osan niistä poissaoloista. "Tulkaa lapset isin/äidin työpaikalle huvittelemaan!" Ja isi/äiti saa vakuuttaa, ettei sellaista ole siellä aina, vaan vain kerran vuodessa... ;)

Koko homma pyörii talkoovoimin. Työntekijät hoitavat kaikki hankinnat ja järjestelyt, ja kaiken huipuksi ovat siellä myös tarjoilemassa limpparia ja popkornia, huolehtimassa onginnasta ja liukumäestä ja autoradasta (tivolin laitteilla oli omat huolehtijansa), ja valvomassa teemahuoneissa, että järjestys pysyy. Poislähtiessä sai hakea lahjan. Niinpä meillä on nyt kolme Tikru-pehmoa :)

Uskoisin, että tästä puhutaan vielä pitkään. Ainakin autossa esikoinen sanoi keskimmäiselle "Sit kun me tullaan tänne ens vuonna, niin..."

P.S. Imetyksen tuki ry on samoilla jäljillä, ja järjestää koko perheen pikkujoulut sunnuntaina 7.12. Malmilla. Kannattaa tulla mukaan, vaikkei olisi (vielä) jäsenkään ;)
Joo, ja joulukalenteria voi seurata myöskin.