Vaikka otsikko muuta lupaa, tämä mennyt ei ollut sellainen :)

Kivaa oli kuitenkin, Inkoossakin oli sen verran lunta, etten ole niin paljon sitä siellä nähnyt näiden 12 vuoden aikana, kun ollaan miehen kanssa yhtä pidetty. Päästiin lasten kanssa pulkkamäkeen joka päivä. Jäälle emme uskaltautuneet, mikä oli varmasti ihan viisasta.

Jouluiloa vähän todellakin latisti tämä asumistilanne. Olisin jo nyt niin kovin mielelläni tehnyt oman joulun, kun tähän asti ollaan jouluja vietetty muiden nuottien mukaan nämä 34 vuotta. Toivottavasti ensi vuonna päästään siihen paneutumaan sitten oikein kunnolla.

Minulla unelmien jouluun kuuluu touhuaminen. Lahjoja tykkään tehdä itse (lämpimäisiä neulottuna ja paistettuna ;) ), samoin siivoaminen on yksi mieleisistä puuhistani. Vieläkin mukavampaa olisi, jos muutkin oppisivat arvostamaan työnjälkeä, eivätkä sotkisi nopeampaa kuin mitä siivoan :-P Laittaisin koristeita harkiten esille jo ensimmäisestä adventista alkaen. Samoin soittaisin joululauluja (ehkä enemmän itseni iloksi kuin muiden...) joulukuun alusta. Tunnelmallisuutta loisin kynttilöillä - sekä oikeilla että sähkö- tai paristokäyttöisillä. Esillä ei olisi mitään ylimääräistä (kuten tänä vuonna, kun sulassa sovussa sohvapöydällä joululiinan kanssa majailivat pihdit ja vasara ja kourallinen verhoilunauloja). Kuusen kantaisin sisään ja koristelisin myös hyvissä ajoin. En ehkä ihan Lucianpäivän tienoilla, mutta aikaisemmin kuin mitä nyt tehdään (eli aatonaattona tai aattoaamuna). Leipoisin piparit ja tortut ja maustekakun myös hyvissä ajoin. Muut ruuat voisin kyllä ihan hyvällä omallatunnolla ostaa valmiina kaupasta :)

Aattona sitten en hötkyilisi. Nauttisin joulutunnelmasta ja leppoisasta oleskelusta. Illan hämärtyessä kävisin pikaisella kävelyllä korttelin tai parin ympäri ja silmäilisin naapuruston joulunviettoa ;) Joulupäivänä käpertyisin sohvannurkkaan syömään suklaata ja lukemaan lahjakirjaa tai vaihtoehtoisesti neulomaan jotain ihanaa. Ja katsoisin telkkariohjelmia sydämeni kyllyydestä kaikessa rauhassa! EN lähtisi vastahakoisten lasten kanssa flunssaisena lumihankeen kahlaamaan ja munuaisiani tärvelemään töyssyiseen pulkkamäkeen, mutta se onkin sitten ihan oma tarinansa...

Tänä vuonna joulufiilis hiipi hiljaa mieleen, kun ajoimme Inkooseen keskellä öisen lumisen maiseman 22. päivän iltana. Kuuntelin joululahjaksi itselleni ostamaa Rajattomien Best of -levyä ja katselin ulos auton ikkunasta. Olin siivonnut talon edellisen käyntimme lopuksi, joten perillä oli mukavan siistiä. Aatonaattona tein rosollin valmiiksi, ja koristelin piparkakkukodan. Varsinaiseen joulun tunnelmaan pääsin kuitenkin vasta jouluaattona imuroidessani anopin ja miehen käydessä haudoilla. Oli ihan pakko saada kuitenkin siivota vielä vähän, kun en sitä ollut kotonakaan tehnyt ;D Sen jälkeen rauhoittuminen joulunviettoon kävi kuin itsestään.

Kohta koittaa muuttopäivä, ja heti, kun ovi sulkeutuu vanhempieni jälkeen, ryhdyn repimään tapetteja irti seinistä. Uusi vuosi siis tietää remontointia ja sitä kautta uudistumista. Kiva kiva :)