Eilen juhlittiin keskimmäisen 6v-synttäreitä. Kuten esikoisellakin, nämä synttärit järjestettiin Hoplopissa, ja vieraita oli kutsuttu yhtä paljon kuin sankarilla tuli vuosia täyteen (+ kolme oman pesueen alamittaista).

Aikamoista hulinaahan se oli, kun vanhimmat juhlijat olivat 8v ja nuorin 3v. Siinä meillä valvojilla (mies ja minä) oli kyllä ihan työntäyteinen kaksituntinen. Omien lasten kanssa Hoplopissa ollessa kaksituntinen ei meinaa kulua millään kahvilan pöydässä istuessa, mutta kun oli vieraita lapsia mukana, piti silmien olla selässäkin.

Mitään ei onneksi sattunut - enkä sitä edes epäillytkään. Synttärikakkuna ollut jätski maistui juhlijoille, samoin juotavaksi tarjottu limppari. Sipsit ja karkit - yllätys yllätys! - jäivät lähestulkoon kokonaan syömättä. Täytyykin siis miettiä, jos tässä vielä kuopuksen 6v-synttärit tuolla järjestetään, että veisi vain vieraat sinne riehumaan pariksi tunniksi, ja tarjoaisi heille mehulasilliset siinä kahden tunnin aikana. Säästyisi rahaa, kun ei tarvitsisi varata synttärihuonetta (jossa vain hätäisesti syödään) eikä kattausta tarjoilusta puhumattakaan. Sesonkilisäkin jäisi pois laskusta.

Kun lapset ovat syntyneet talvella, on tästä eteenpäin vain aikuisten juhlia. Eli saa hengähtää :) Seuraavat lastenjuhlat ovat edessä vasta lokakuussa. Ai niin, keskimmäisen sukulaissynttärit järjestetään ensi lauantaina, ja tarkoitus on leipoa kakku marsipaanipäällyksellä. Saas nähdä, miten käy. Raportoin sitten vaikka ihan kuvan kanssa - jos kakusta ylipäänsä tulee kuvauskelpoinen ;)