Sieltä se joulu tulla jolkottaa. Maa on valkeanaan lunta, ja tämä äititonttu nauttii omasta ajasta iltaisin lasten mentyä nukkumaan. On tullut neulottua pukinkonttiin jonkin verran, tosin liian vähän. Enemmänkin olisin neulonut, jos olisi aika antanyt myöten.

Viimeinen työpäivä oli viime torstaina oppilasnäytöksen myötä. Kolmannen oppilasnäytöksen, jos ihan tarkkoja ollaan :) Ensimmäisen jälkeen tiistai-iltana kannoin kotiin selkä vääränä lahjoja oppilailta. Suurin osa paljastui suklaarasioiksi. Näin hieno keko niistä tuli, kun ne kasasin pinoon:

Ei siis tarvitse pahemmin joulusuklaita tänä vuonna ostella :D

Joulua vietetään tänä vuonna kotimaisemissa. Näillä näkymin joulupöytään käy 14 hengen porukka. Siinä riittää haastetta kerrakseen, kun astioitakaan ei ole niin monelle. No, onneksi naapurista saadaan astioita lainaan - tuovat mukanaan :) Lisäksi äidin kanssa on hyvä jako: hän hoitaa suolaiset ja minä makeat jouluruuat. Joten tänään ja huomenna olisi tarkoitus leipoa piparkakut, joulutortut, maustekakku ja joulupullat. Ja se suklaa, sitä siis on jo omasta takaa ;)

Lapset ovat tänään viettäneet ensimmäistä joululomapäiväänsä. Aika on mennyt leppoisasti, kun kukin hävisi kavereidensa luokse. Mikäs tässä on ollut ollessa :) 

Joulutunnelma tuotiin sisään jo viime lauantaina, kun koristelimme kuusen. Kuusi on omasta metsästä ja ihan omin kätösin kaadettu ja kannettu. Inkoossakin lunta riitti, ja kun toisena adventtina lähdimme koko perhe kuusimetsään, sai siellä tarpoa yli polvenkorkuisissa hangissa. 

Alla meidän kuusi lumen peittämänä:

Ja sama kuusi lumi putsattuna pois oksilta:

Nyt tuo koristaa olohuonettamme täydessä juhlapuvussa. Hieno homma :)

Ai niin, näin upealta näytti auringonlasku toisena adventtina Inkoossa:

 

Tästä on hyvä jatkaa jouluun rauhoittumista. Toivotaan vielä, että aattoiltana Pukki on maltillinen lahjojen suhteen eikä tuo kovin paljon lisää roinaa lastenhuonetta täyttämään - etenkin kun olen viimeisen viikon ajan yrittänyt päästä entisestäkin roinasta eroon. Oma lahjatoiveeni on simppeli: aikaa itselle. Pieniä järjestelyitä se tosin vaatii, kun olisi niin ihanaa viettää se kotona omassa rauhassa. (Niin, ja rasia tai pari Vihreitä kuulia olisi hieno ylläri... ;) )

Leppoisaa joulunaikaa kaikille!