Nelosella talvella esitetyt 4D -ohjelmat himohamstraajista eivät onneksi ole meidän perheen arkea, mutta kyllä mietityttää, mistä ihmeestä tätä tavaraa on tänne siunaantunut. Keittiöremonttia varten siis pitää keittiön kaapit tyhjentää, ja kävi niin ikävästi, että pahvilaatikot loppuivat kesken. Kestokauppakassejakaan ei ole riittävästi, joten nyt täytyy turvautua jo mielikuvitukseen. Toisaalta, jos kellarista tyhjennän pari pahvilaatikkoa (ne, jotka sinne kannettiin n. 3 vuotta sitten muuton yhteydessä), niin saan lisää laatikoita keittiötavaroille. Lähinnä ruokatavaroille enää tässä vaiheessa. Yllättävän suuritöinen on tämä remontin alkuvaihe...

Kellari on sitten todellakin asia erikseen. Sinne kun vanhempani ovat säilöneet roinaa noin 25 vuoden ajalta. Vaikka siis on sitä tavaraa poiskin heitetty, mutta ei tietenkään kaikkea. Kun koskaan ei voi tietää, jos vaikka jotain vielä myöhemmin tarvitsisi. Haaveilen siirtolavan tilaamisesta tuohon pihalle, mutta maksava osapuoli on sitä mieltä, että se maksaa liikaa. Niinpä täytyy turvautua peräkärryyn ja luottaa siihen, että se a) tulee täyteen (no ihan varmasti!) ja b) sellaisessa ajassa, että kärryn saa muuhunkin käyttöön juuri silloin, kun sitä tarvitaan. 

Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, etten itsekään tykkää heittää roskiin tavaraa, joka ei ole rikki ja jolle voisi olla vielä käyttöä, vaikka ei meidän taloudessa. Esimerkiksi nyt nämä vanhat keittiön kaapistot. Ne ovat laatutyötä, erittäin hyvässä kunnossa säilyneet, siistit ja ehjät - mutta eivät sellaiset kuin mitä me haluamme omaan keittiöömme. Kaatopaikalle ne ovat liian hyväkuntoiset, joten kokeilin kepillä jäätä ja ilmoitin antavani ne pois haluavalle esim. varaston kaapeiksi tai mökkikeittiöön tms., kunhan ne ensin seinistä irroitetaan. Ilokseni joku tarttui tähän tarjoukseen! Toivottavasti henkilö huolii suurimman osan kalusteista, keskimääräistä isommassa keittiössä nimittäin noita kaappeja riittää... Seuraavaksi pitäisi yrittää samalla tavalla päästä eroon toimivasta mutta vanhasta astianpesukoneesta sekä liesituulettimesta. Nekin ovat ihan ehjiä, siistejä mutta vanhoja. Sanan varsinaisessa merkityksessä. Kaatopaikalle saa lähteä jääkaappi sekä liesi. Ne ovat oikeasti jo energiasyöppöjä ja niin vanhoja, että kenellekään en niitä enää käyttöön antaisikaan.

Kierrätys kunniaan! Työhuoneen lattialla odottaa iso kasa kirjoja kierrätykseen menoa. Keittiön pöydällä on iso pahvilaatikollinen kierrätykseen meneviä keittiötavaroita. Kellarista tulee ihan varmasti useampi pahvilaatikollinen tavaraa, josta me haluamme eroon, mutta joka oikeasti on ihan käyttökelpoista jollekin. Ja tämän savotan opettamana lupaan, etten enää hanki mitään tavaroita, jos en todella niitä tarvitse.