Kesäloma vetelee viimeisiään, ja maanantaina alkaa jälleen ahkera uurastus. Uudet oppilaat, uudet kujeet, vai miten se nyt meni ;)

On se hyvä lähteä lomalta töihin, kun lomaurakka (tai paremminkin urakat) on vihdoin saatu jonkinlaiseen päätökseen - hetkeksi. Tämä kesä on ollut työntäyteistä aikaa. Alkukesällä rakennettiin terassia, juhannuksen jälkeen aloitettiin keittiöremontti ja siinä jossain välissä laitettiin piha kuntoon. Nyt pitää hetki vetää henkeä (ja säästää rahaa) ennen kuin jatketaan remontin parissa. Seuraavaksi olisi vuorossa portaiden kulkusuunnan kääntäminen ja yhden makuuhuoneen rakentaminen yläkertaan sekä oleskelutilan pintaremontti. Siis ihan pikkujuttuja ;-P Ja jossain vaiheessa sen jälkeen olisi tarkoitus remontoida vielä alakerran vessa ja yläkerran kylpyhuone. Niin joo, ja raivata kellari. Että silleen.

Piharemontti lähti keväällä liikkeelle tästä tilanteesta:

Kun terassi saatiin rakennettua, jatkoimme pihan kunnostusta. Lisää multaa, nurmialueiden rajaukset ja siirtonurmi paikalle. Valmis etupiha näyttää nyt suunnilleen tältä:

Tosi hienosti lähti nurmikko kasvamaan myös niiltä paikoilta, jonne se kylvettiin heinäkuun alussa. Siirtonurmea ei riittänyt koko multa-alalle, joten turvauduimme siemenpusseihin :) Pihakäytävät myös laatoitettiin. Siihen meni kahdelta aikuiselta yksi pitkä työpäivä. Ja seuraavana päivänä tiesi kantaneensa kolmisen sataa betonilaattaa yksi kerrallaan paikoilleen :)

Sisällä lähtötilanne näytti tältä:

Vanha keittiö siis 80-luvulta. Kaapit olivat siistit ja ehjät, mutta me halusimme toisenlaista.

Vanhaa keittiötä alettiin purkaa heti juhannuksen jälkeen. Pieni tauko tuli Pariisin reissun kohdalla, ja sitten, kun heti sen jälkeen laitoimme tuota pihaa. Sähkötyöt olivat normaalia suuremmat, kun keskellä yhtä seinää oli kaapin kätköissä sähkökeskus. Se siirrettiin tuulikaappiin n. 3 metriä vanhasta paikastaan vasemmalle. Koko hommaan meni kahdelta mieheltä + sähkäriltä viikon päivät. Sitten levytettiin tuo hellaseinä uudelleen. Ennen pintojen maalaamista purettiin myös lattia ja paikkailtiin sen alta paljastuvaa vanhaa lattiaa (mm. rakennettiin levy vanhan hormin purkamisesta tulleen kuopan päälle). Siinä meni vajaa viikko yhteensä. Lapset olivat kotona eikä ihan kokopäiväisesti voitu keittiön kimpussa häärätä, vaikka parhaamme yritimmekin.

Summa summarum keittiöremonttiin sen aloittamisesta kaappien purulla sen valmistumiseen sokkelilistojen kiinnitykseen meni seitsemisen viikkoa. Joista yhteensä yksi viikko oltiin muissa maisemissa lomailemassa :) Mutta olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen:

Ruokapöydän päälle puuttuva valaisin pitää vielä kiinnittää samoin kuin verhotangot ikkunoiden yläpuolelle. Muuten alkaa olla valmista. Vihdoinkin :)