Kotiutuihan se mieskin vihdoinkin. Perjantaina lento lähti Nykistä klo 18 paikallista aikaa ja eilen hän sitten ilmaantui vanhempieni luokse puolen päivän aikoihin - kun oli sitä ennen käynyt kotona jättämässä matkalaukkunsa ja vaihtamassa autoon talvirenkaat. Olipa ihana nähdä kahden viikon eron jälkeen!! Lapsetkin olivat yhtä hymyä isänsä seurassa - ainakin pienen hetken ennen kuin jatkoivat riehumistaan ;)

Olin perjantaina koulun jälkeen hakenut lapset päiväkodista ja bussilla ja junalla matkustanut mummolaan. Matka ei kilometreissä ole huikea, jotain 15km suuntaansa, mutta kun autossa oli kesärenkaat alla eikä itselläni aikaa taidosta puhumattakaan niiden vaihtamiseen, piti turvautua julkisiin. Varttia yli kolme lähdettiin, ja viideltä oltiin perillä. Samaan matkaan kuluu autolla n. puoli tuntia. No, mikäs siinä oli matkustaessa, kun matka oli hyvin suunniteltu :)

Vietettiin viikonloppu mummolassa ja mieskin yritti päästä tähän Suomen rytmiin. Valvottuaan käytännössä vajaat kaksi vuorokautta, hän pääsi vihdoinkin saunan jälkeen nukkumaan. Ja hyvin nukkuikin. Samoin kuin päikkärit tänään kuopuksen kanssa. Meitähän ei tämä talviaikaan siirtyminen haittaa. Tunti sinne tai tänne ei tee mitään. Jos ajattelee, että miehen on sopeuduttava seitsemän tunnin aikaerosta parissa päivässä, ei tunnin aikaeroon sopeutuminen ole temppu eikä mikään.

"Hyvään" saumaan tuo miehen työmatka sitten osui. Minulla koulussa verrattain kiire ja ensiloskakin satoi maahan estäen auton käytön kokonaan. Olinkin sitten lähes joka aamu myöhässä tunneilta. Sellaista sattuu. Ensi viikosta alkaen koulutahtikin verkkaistuu, kun se tyhmä kurssi viimeinkin loppuu (ja sain kuin sainkin sen suoritettua! Taputan täällä itseäni selkään hyvästä työstä; sairastuminen osaltaan auttoi, kun sai ihan luvan kanssa vain istua ja katsoa), eikä juuri mitään tule tilalle. Ehdin ehkä kirjoittaa opinnäytesuunnitelmanikin, jotta pääsen itse opinnäytteen kimppuun heti ensi vuoden alusta.

Lapset riehuvat kuin viimeistä päivää ja mies on ihan väsynyt. Täytyykin mennä nauttimaan tuon miehen läsnäolosta. Uskaltaisikohan sitä yhden siiderin juoda, vaikka onkin antibioottikuuri päällä...?