Kyllä otti aamulla päähän, kun silmäilin Hesaria ja luin uutisen Vantaan kaupungin päättäjien toimista.

Nyt ne hyväkkäät ovat menneet ja poistaneet kotihoidon kuntalisän yli kaksivuotiailta lapsilta kokonaan! Lisäksi yli 19kk ikäisten lasten lisä vähenee 50 euron verran. No, antoivat päättäjät sentään jotain: alle 19-kuisten lisä nousee peräti kolme (!) euroa. Sillä ilmeisesti yritetään näyttää, että kyllä, me täällä Vantaalla todellakin välitämme nuorimmista asukkaistamme *ivallista naurua*

Käsittämätöntä kehitystä, en paremmin sano. Savu nousee korvista, kun vain ajattelenkin asiaa. Tällä leikkauksella säästöä tulee Vantaan kokonaisbudjettiin peräti 1,2 miljoonaa euroa. No, käteen siitä tuskin mitään jää, jos perheet päättävät laittaa nuo kaksivuotiaat kunnalliseen päivähoitoon. Yhden lapsen hoitaminen päiväkodissa kun maksaa n. 13 000 euroa vuodessa. Lasketaanpa... jos tuon suuremman jakaa tuolla pienemmällä, saadaan määrä, joka on 92,3. Eli jos 93 yli kaksivuotiasta nyt laitetaan kunnalliseen päivähoitoon, tarkoittaa se tuon "säästön" menetystä. Tosin jos ajatellaan, että nuo 93 perhettä maksavat enimmäismaksun päivähoidosta, niin Vantaan kassaan kilahtaa peräti 204 600 euroa. Miljoonan euron verran kuitenkin tuota rahaa palaa noihin päivähoitokustannuksiin. Puhumattakaan siitä, että uusia päiväkoteja tulee rakentaa, sillä nykyisetkin ovat jo ihan täynnä. Hieno homma, onnittelut päättäjille upeasta päätöksestä. Lisää tätä, niin Vantaalta muuttavat lapsiperheet pois. Sitten voidaankin purkaa koulut ja leikkipuistot ja keskittyä vain palvelemaan niitä lentomatkustajia, jotka kiitävät päivittäin Helsinki-Vantaan lentoaseman läpi kohteenaan joko ulkomaat tai tämä kotimaa - mutta jokin muu paikka kuin Vantaa.

Sanottakoon kuitenkin, että vihreät, vasemmistoliitto, keskusta, kristillisdemokraatit ja Pro Vantaa olivat tuen säilyttämisen takana. Leikkaus meni läpi äänin 41-26. Vantaalaiset, valitkaa seuraava kunnallisvaaliehdokkaanne noiden ryhmien joukosta *suosittelee*.