Vuodenvaihde meni mukavasti remontoidessa. Veimme lapset mummolaan aattona päivällä ja tulimme itse kotiin jatkamaan remonttia. Illaksi menimme miehen kanssa myöskin mummolaan, mutta heti seuraavana päivänä tulimme takaisin jatkamaan remonttia, kun lapset jäivät vielä päiväksi mummin ja papan luo.

Niin vain saimme työhuoneen remontoitua lastenhuoneeksi. Mies uusi listat ja yhdessä tapetoimme yhden seinän lasikuitutapetilla, joka peitti vanhat raot ja jonka päälle oli sitten helppo maalata. Eka päivä meni tapetoidessa, toka päivä maalatessa. Jälkimmäisestä todisteena mehevä rakkula kädessä: maalista märkä tela on yllättävän painava. Emme alkaneet säätää maalin kanssa, vaan vetelimme sekä seinät että katon maalarinvalkoisella. Väriä tehdään sitten tekstiileillä. Ei tarvitse seuraavan asukkaan repiä nalletapetteja seinistä pois :) Eikä me miehen kanssa edes tykätä tapeteista. 

Kun olin hakenut lapset sunnuntai-iltana kotiin ja heidät oli kannettu nukkuvina autosta sänkyyn, aloimme siirtää tavaroita takaisin lastenhuoneeseen, vaikka huone ei ihan valmis ollutkaan. Yhdelle seinälle maalatut magneettiraidat pitäisi vielä peittää kerroksella maalarinvalkoista. Raitojen viereen on tarkoitus maalata vielä liitutaulumaalilla n. 1,5 neliön alue, että saavat lapset ihan luvan kanssa piirrellä seiniin :) Pikkuhiljaa iltaisin jatketaan, kun lapset menevät nukkumaan. Maalaushommissa näistä meidän pikkuapulaisista ei juurikaan ole hyötyä.

Lastenhuoneesta tuli niin hieno, että soisin kaikkien muidenkin huoneiden kokevan saman käsittelyn. Kova hommahan se oli, purkamisineen kaikkineen, mutta ei mitenkään mahdoton. Ja suuresti helpotti hommaa se, että lapset olivat pari päivää poissa tieltä. Jos - kuten suunniteltiin - mies olisi yksin hoitanut suurimman osan ja minä olisin vahtinut lapsia, ei huone olisi vieläkään edes noin valmis, kuin se on nyt.

Yksi viidestä (jos keittiö ja eteinenkin lasketaan huoneiksi) tehty. Erinomaista, vaikka itse sanonkin :)