Kuopus, 1v11kk on alkanut viihtyä enenevässä määrin ilman vaippaa. Kotona harvoin tulee enää pissapyykkiä (jos satunnaisia yövaippoja ei lasketa mukaan), ja päiväkodissakin potatus onnistuu kohtuullisen hyvin. Toisaalta, jos hoitajia ei haittaa, että välillä vaihtavat pissaisia housuja, niin ei se minuakaan haittaa. Ihan samahan se on, pesenkö kestovaippoja vai housuja :) Lisäksi päiväkodissa ovat alkaneet pitää kuopusta vaipatta myös ulkoiluiden ja päiväunien aikana. Ja silloin kuulemma niitä vahinkoja eniten sattuu. Kotona minulla ei vielä ole kanttia antaa tyypin nukkua ilman vaippaa saatika ulkoilla ilman vaippaa - siitäkin huolimatta, että hyvin usein sisään tullessamme vaippa on on kuiva.

Esikoinen jätti vaipan pois hyvin pian aloitettuaan päiväkodin vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäisenä. Mielestäni tosi aikaisin. Hänelle ei edes sattunut vahinkoja. Oikeasti muistan vain yhden, jota ei siis edes lasketa :) Yövaippa jäi esikoiselta pois kaksivuotispäivänä, ja yksi pissa on sen jälkeen tullut sänkyyn. Melko pian kaksivuotispäivän jälkeen sekin. Kuopus saa pitää yövaipan vielä jonkin aikaa, sillä edelleen on öitä, jolloin vaihdan vaipan, joskus kahdestikin. Suunnilleen saman verran on toki niitäkin öitä, että selviämme yhdellä vaipalla, ja minä käytän tyyppiä pissalla kerran, pari.

Kangasvaipat ovat tosi käteviä siinäkin mielessä, että jos vaippa on kuiva, se ei samalla tavalla nuhraannu kuin kertavaippa. Enkä kuivaakaan kertavaippaa viitsisi montaa kertaa peräkkäin lapsen päälle pukea. Kangasvaipan voi pestä välissä, eikä mene rahaa hukkaan eivätkä jätevuoret kasva. Ja minulla on hyvä mieli ;)

Saapi nähdä, koska tähän perheeseen saadaan jälleen uusi vaippaikäinen. Ei ainakaan voi sanoa, ettemmekö olisi miehen kanssa jo harjoitelleet... ;)