Jos kurahousut olisivat naisten ja äitien keksintö, ne varmaan toimisivat hieman paremmin. Ainakaan meidän lapsilla nämä nykyiset kurahousut eivät toimi ollenkaan. Tai no, antavathan ne toki jonkinlaista kosmeettista suojaa, mutta todelliseen kuran ja märkyyden torjuntaan ne ovat ihan susia.

Ensinnäkin on ihan päivänselvää, että lapset tykkäävät läiskyttää vedessä, ja yksikin vesilätäkkö tiellä tarkoittaa sitä, että sitä ei voi ohittaa juoksematta sen läpi - ja jos vanhemman silmä välttää, siihen istahdetaan vesi roiskahtaen ja läiskytetään vähän lisää.

Kaikki tuo edellinen huomioon ottaen ei ole mikään ihme, että nämä nykyiset kurahousut eivät yksinkertaisesti toimi. Mitä järkeä on, että kurahousujen lahkeessa on kuminauha, joka rutistaa kumisaappaan vartta juuri sen verran, että vesi pääsee mukavasti hulahtamaan lahkeesta sisään? Olisi edes silikoninauha, joka pitäisi lahkeensuun tiiviisti kumisaappaan vartta vasten. Tai mitä järkeä on tehdä lapsille niin lyhytvartisia kumisaappaita, kuin mitä nämä nykyiset ovat? Riittää, että lätäkössä on kymmenen senttiä vettä, niin jo kastuvat sukat.

Jos minä saisin vapaat kädet kurahousujen suunnittelussa, niin yhdistäisin kalastussaappaat ja kuivapuvun: Saappaiden ja housujen sauman pitäisi olla yhteneväinen, jotta lahkeensuusta ei pääsisi vettä kastelemaan sukkaa, vaikka siinä vesilätäkössä nyt istuisikin jokusen tovin. Tai juoksisi monta kertaa vesilätäkön poikki. Kun kurahousut jatkuisivat kuivapuvun tavoin kainaloihin asti, ei vaatteet kastuisi, vaikka siinä lätäkössä juostessa kompastuisi ja kaatuisi mahalleen. Pitäisikö Rukkalle vihjasta, että nyt on kurahousuilla tuotekehittelyn paikka...?