Serkkuni häissä bestman tokaisi puhetta aloittaessaan, että puoliksi suunniteltu on puoliksi pilattu. Heh. Mutta puoliksi tehty on vain puoliksi tehty, siitä ei pääse mihinkään.

Taidan olla tuollainen "puoliksi tehty" -ihminen. Tälläkin hetkellä useita projekteja on vaiheessa, puoliksi tehtyinä. Esimerkiksi se opinnäyte. Tosin sen kimppuun pääsen jälleen tiistaina, kun loma loppuu ja talo hiljenee. Muita puoliksi tehtyjä on yksi 1500 palan palapeli. Jos rehellisiä ollaan, niin se on 4/5 tehty, kun siitä puuttuu enää se pala taivasta, joka on työläin (kaikki palat samanvärisiä). Palapelin lisäksi puoliksi tehtyjä ovat mm. toppahousut ja -takki liinavauvalle. Oli tarkoitus tehdä ne kuopukselle pari vuotta sitten, mutta ovat edelleen ompelematta. Jos tälle seuraavalle...

Vaiheessa ovat neuletakki itselle ja kuopukselle (kokoamista vaille, tarkalleen), virkattu kesäkassi ja neulottu kesämyssy (tosin tarkoitus antaa se saajalle vasta ensi kesänä, joten tällä ei ole kiire). Lankoja on varattuna useisiin tumppuihin (sekä huovutettaviin että ei-huovutettaviin) ja villasukkiin sekä itselle että lapsille että lahjaksi. Lisäksi tänään järjestellessäni lankapussukoitani löysin kaksi kerää mohair-lankaa (olin viime talvena ajatellut neuloa niistä kaulurit lapsille) sekä kolme kerää Nalle-lankaa esikoisen neuletakkiin. Olenkin nyt ajatellut, että käynnistän mahdollisimman monta työtä kerrallaan ja lomittain, ja teen aina sitä, mitä milloinkin tekee mieli :) Suunnitelmissa siis tumppujen ja sukkien sekä esikoisen neuletakin lisäksi neulottu imetyspoolo sekä neuletakki kummitytölle (tosin tämä ensi kesäksi ja puuvillalangasta).

Anopilta olen tänä vuonna saanut kaksi 1000 palan palapeliä tuliaisina työmatkoilta. Kun ensin saisi sen yhden palan taivasta tehtyä, niin voisi vaihtaa peliä... Kangaspinokin on melkoinen: imetysmekkokangas ensi kesäksi, kesämekkokangas kummitytölle, pari trikookangasta (imetyspaidaksi tai -yöpaidaksi tai molemmiksi), housu- tai hamekangas (kunhan ensin keksin, mitä oikeasti tarvitsen), kangas äitiysfarkkuihin (vielä niitä ei tarvitse, mutta viimeistään kuukauden kuluttua kyllä) sekä lastenhuoneen sohvan verhoukseen uusi kestävämpi kangas. Yöt vain ovat niin pirun lyhyitä, kun nukkuakin pitäisi ;)

Puoliksi tehty on loppujen lopuksi kuitenkin vain puoliksi tehty.