Eilen aamulla heräsin kuuden aikaan massiiviseen suonenvetoon vasemmassa pohkeessa. Sitä kun venyttelin auki seinää vasten nojaten, tunsin nenässäni voimakkaan savun hajun. Hetki meni, ennen kuin tajusin savun tulevan Venäjältä. Ehdin jo miettiä, onko keittiössä hellanlevy päällä tai jollain naapurilla nuotio partsilla. Tupakansavu ja sen haju ovat tuttuja, kun niitä tulee sisälle alakerran naapurien tuprutellessa partsilla. Tällä kertaa haju ei liittynyt tupakkaan.

Bussissa kolmisen tuntia myöhemmin matkalla rautatieasemalle ehdin miettiä kaikenlaista. Erityisesti sitä, onko bussikuskeilla vaikeuksia siirtyä bussin automaattivaihteiden ääreltä keppivaihteisiin. Siis mikäli oma kulkupeli ei ole automaattivaihteistolla varustettu. Itse olen sen verran hyvin tottunut ajamaan automaattivaihteilla, että keppivaihteisen auton kuskinpukille istuessani joudun aina hetken miettimään, mikä virka on sillä mystisellä kolmannella polkimella :) Myös mäkilähdöt keppivaihteilla tekevät välillä tiukkaa, mutta veikkaan, että kyse on täysin tottumuksesta kuin osaamattomuudesta ;)

Eilinen päivä Lappeenrannassa sujui hyvin. Menomatkalla juna oli lähes tyhjä, ja istumapaikka sijaitsi kaksikerroksisen vaunun ilmastoidussa alakerrassa. Kyllä kelpasi neuloa. Tulomatka ei ollut yhtä viihtyisä: juna tupaten täynnä, ja istumapaikka vanhanaikaisessa vaunussa, jossa ei puhettakaan ilmastoinnista. Olin erittäin helpottunut, kun pääsin junasta ulos. Bussikin tuntui sen jälkeen viileämmältä.

Miehen ja lasten päivä oli  sujunut kuulemma hienosti. Olivat käyneet uimassa ja kummallakin ipanalla oli uudet Battle B-Daman -lelut. Saa nähdä, kuinka pitkään kuulat pysyvät tallessa...

Mitä leluihin tulee, niin aikaisemmin lanseeraamani viisi sääntöä ovat aika hyvin toimineet. Muutama yksittäinen lelu on silloin tällöin pyörinyt lastenhuoneen ulkopuolella, mutta siitä en stressaa, kun suurin osa leluista (ja leikeistä) pysyy lastenhuoneen sisäpuolella. Sekaistahan siellä vielä on, mutta kestän sen kyllä :)

Ai niin, kyllä on mukava siivota, kun on uusi pölynimuri :) Tekee mieli imuroida joka päivä, kun homma sujuu kuin tanssi ;)