Tuossa maanantaina jo ennätin ihmetellä, miksi lastenhoitohuoneen symbolina niin usein näkee tuttipullon kuvan. Minusta koko lastenhoitohuonekonsepti on jotenkin absurdi. Kuinka moni aikuinen suostuisi syömään haisevassa invavessassa? Ja sitten sitä odotetaan vauvoilta. Ymmärrän toki niitä äitejä, jotka eivät halua imettää julkisesti (enkä nyt tarkoita sitä, että samalla näytetään paljasta pintaa mahdollisimman paljon) tai joiden vauvat saattavat olla - tietyn ikäisinä - hieman virike- tai asentorajoitteisia. Mutta eikö silloin olisi parempi suunnitella sellaisia hoitohuoneita, joissa syöminen olisi mukavaa? Vessa ei ole mukava paikka rauhalliselle aterialle, vaan tarkoitettu nimenomaan vaipan vaihtamiseen tai, niin, vessassa käymiseen. Miksi siis tuttipullon kuva?

Usalainen "vauvalehti" The Mothering on ihmetellyt samaa, ja julistanut symbolikilpailun. Äänestysaikaa on lokakuun loppuun asti, ja kun tulos on selvillä, tullaan toivottavasti imetysystävällisissä paikoissa näkemään imetysnurkkauksen symbolina jokin muu kuin tuttipullo. Toivon tosin, että valittavaa symbolia ei nähdä invavessojen ovissa, vaan vaipanvaihtoon tarkoitettua tilaa merkittäisiin jollain soveliaammalla merkillä...

P.S. Tulkaa ihmeessä huomenna torstaina mukaan Imetysviikon seminaariin! Luvassa mielenkiintoisia alustuksia sekä "vauvojen vaalitentti".

P.P.S. Imetysviikosta on kirjoitettu myös muualla.