Luulin keväällä tehneeni hyvät kaupat, kun menin ja ostin Stokkalta Brotherin monitoimilaitteen. Siis sellaisen, jossa tulostin, kopiokone ja skanneri kaikki samojen kuorien sisällä. Sain edullisesti, kun oli vielä kanta-asiakastarjouksenakin. Ja tarve oli juuri silloin akuutti: minua erinomaisesti palvellut, tosin n. 7 vuotta vanha Canonin mustesuihkutulostin sanoi itsensä irti.

Olin tuohon uuteen Brotheriini tyytyväinen, kunnes vaikeudet alkoivat. Syynä muste*. Tai sen puute. Tänään olin rohkea ja reipas, ja lähdin jälleen typyn kanssa Jumboon. Keskiviikkona en ollut muistanut ostaa Stokkalta uusia mustepatruunoita, joten pakko oli tänään mennä ostoksille jälleen. Kuinka ollakaan, keltainen väri oli Jumbon Stokkalta loppunut. Muut toki sain, mutten tietystikään sitä, jota tarvitsin akuuteimmin. En lannistunut, vaan päätin kiertää koko kauppakeskuksen. Ihan varmasti siellä olisi liike, jossa myytäisiin Brotherin musteita. Kaksi tuntia myöhemmin tunnustin häviöni: Brotherin musteita ei saa mistään muualta kuin Stokkalta. Raivostutti.

Musteen metsästyksen epäonnistuminen harmitti niin paljon, että mennä pläjäytin ja ostin itselleni uuden kännykän. Mikään täysin heräteostos se ei ollut, sillä ainakin vuoden olen pähkäillyt uuden luurin hankkimista. Olkoon se vaikka valmistumislahja itseltäni :) Meinasin ostaa myös gore-tex -ulkoilupuvun, mutta koska likka uinui liinassa, puvun sovittaminen olisi ollut aivan liian suuri urakka, ja niin se jäi kauppaan roikkumaan.

Ei auta kuin uusia ostosreissu kolmannen kerran joskus ensi viikolla. Tällä kertaa kyllä soitan etukäteen ja varmistan, etten tee hukkareissua.

* Kun musta muste ekan kerran loppui, menin ja tilasin lisää netistä. Ei Brotherin "omaa" mustetta vaan vastaavaa. Sen jälkeen tulostin on suostunut tulostamaan 7-10 sivua ok, ja sen jälkeen musta väri häviää. Jotta sen saa takaisin, pitää väripatruuna ensin poistaa, sitten laittaa takaisin ja sen jälkeen vielä koko härveli bootata. Tämän toimenpideryppään jälkeen saan jälleen tulostettua tuon 7-10 sivua, jonka jälkeen koko homma pitää tehdä uudestaan. Nyt, kun keltainen väri loppui, asensin laitteeseen vastaavan keltaisen mustepatruunan, mutta siis ei Brotherin omaa merkkiä. Pirun vehje ei edes tajua, että mustepatruuna on vaihdettu, vaan vaatii asentamaan keltaisen värin. Alan olla varma, että syy on nimenomaan tuossa mustepatruunassa. Todistan tämän heti, kun saan käsiini Brotherin oman keltaisen väripatruunan. Sitä odotellessa ei auta muu kuin kiroilla hampaiden välistä ja puhista...