Suomalaiset ovat Jumalaa pelkäävää ja kovin auktoriteettiuskollista kansaa. Harmi sinänsä. Harmi siis siksi, että lähes kaikki, mitä valkotakkiset suustaan päästävät, otetaan totuutena ilman sen suurempia perusteluja. Onhan nyt hyvänen aika lääkärillä paras tieto asiasta x, jos hän sanoo sen telkkarissa!

Mistä moinen puuskahdus? No ihan vain siitä, että Ylen Aamu-tv:n aamutohtorissa haastateltu lastentautien erikoislääkäri (joo, titteli ei tässä asiassa kerro mitään kyseisen henkilön tiedoista niinkin marginaalista ilmiötä kuin imetystä koskien) kehtasi pokerinaamalla väittää, että puolen vuoden imetys on lapsille riittävä, että tietyssä vaiheessa äidinmaitoon eivät vasta-aineet enää siirry ja että äidinmaito laimenee, kun imetystä on jatkunut puoli vuotta. Aivan käsittämättömiä väitteitä, ja vielä lääkärin suusta!!! Olen tyrmistynyt!!!

WHO:n suositus on täysimetystä puoli vuotta ja sen jälkeen osittaisimetystä muun ruuan ohella ainakin kaksivuotiaaksi ja senkin jälkeen, mikäli äiti ja lapsi niin haluavat. WHO ei tietääkseni ole mikään pilipalilaitos, vaan perustaa suosituksensa useisiin oikeisiin tutkimuksiin - vaikka ne onkin muualla kuin Suomessa tehtyjä, vaikka eräskin lääketieteen ammattilainen kehtasi väittää, että muunmaalaiset tutkimukset eivät päde täällä koto-Suomessa - eikä siten suosittele mitään, mitä ei ole kunnolla ja perusteellisesti tutkittu. STM on hieman samoilla linjoilla, ja suosittelee täysimetystä ensimmäiset puoli vuotta ja osittaisimetystä muun ruuan ohella kunnes lapsi on vuoden ikäinen. Ja nyt tämä ihminen menee ja päästelee suustaan niin isoja sammakoita, etten ymmärrä, miten se on edes mahdollista!

Eikö lääkäreillä ole mitään vastuuta sanomisistaan? Voivatko lääkärit puhua puuta heinää, vaikka tutkimukset kertovat ihan eri juttua? Missään lukemassani imetyskirjallisuudessa en ole vastaaviin väitteisiin törmännyt, ja olisikin erityisen mielenkiintoista kuulla, mihin lähteisiin tämä kyseinen ekspertti väitteensä perustaa. Epäilen kyseisiä tutkimuksia tuskin löytyvän...

Todella surullista, että tilanne on se, ettei keneenkään "ammattilaiseen" voi luottaa. Paska juttu niille, ketkä eivät tietoa saa mistään muualta kuin näiden ammattilaisten suusta.