Tänään tuossa ulkona tajusin, miksi tällainen keli on niin tuttu. Ei siksi, että sitä on kestänyt jo pari viikkoa eikä siksi, että tällaista on joka talvi jonkun aikaa. Vaan siksi, että tällaista oli Lontoossa, kun siellä aikoinaan asuin. Kolmen vuoden aikana Lontoossa satoi lunta muistaakseni noin kolme kertaa. Tosin joululomat (2-3-2 viikkoa) vietin kotona Suomessa, eikä niiltä ajoilta ole tietoa Lontoon lumitilanteesta :) Oli mukavaa kävellä lähi-Sainsbury's:tä kotiin pienen kirkkopuiston läpi, ja ihastella kukkivia ruusuja - tammikuussa. Niin, ja muistaakseni joulukuussa vuonna 1995, hieman ennen joululomaa, lähdimme tyttöporukalla Equinox-klubille tanssimaan. Toki ilman takkia ja bilevetimet päällä, matka ei kokonaisuudessaan ollut kovin pitkä (kävellen Angelilta King's Crossille ja siitä tuubilla Leicester Squarelle, jonka poikki vielä kävellen klubin ovelle), eikä siinä nyt niiiin kylmä ennättänyt tulla. Kuinka ollakaan Leicester Squrella oli pieni joukkio suomalaisia tyttöjä, ja siitä ohi kävellessämme kuulin jonkun heistä sanovan, ettei täällä nyt ihan noin lämmin sentään ole. Hymyilin sisäisesti :)

Mistä moinen muistelo? No kun kävin tänään ostoksilla ja kuuntelin samalla joululauluja kaupan kaijuttimista. Tuli hyvin kansainvälinen olo, kun laulujenkin kieli oli englanti :)

Seuraavana ohjelmassa jouluvalojen laittaminen. Normaalisti teen sen ensimmäisenä adventtina, mutta nyt haluan valot pystyyn ja päälle ennen esikoisen synttäreitä. Ja ne ovat lauantaina.