Viime vuonna otimme uutta vuotta vastaan remontoimalla lastenhuonetta. Tänä vuonna jatkamme perinnettä emme remontoimalla vaan siivoamalla kaappeja ja varastoa :) Mistä ihmeestä sitä tavaraa niin siunaantuukaan? Joka paikka täynnä turhaa rojua, käsittämätöntä.

Siivousinto lähti liikkeelle siitä, että halusin järjestää lastenhuoneen niin, että sinne mahtuvat sekä lelut että lapset. Kävin eilen visiitillä Kodin Ykkösessä, ja ostin neljä (!) uutta lelulaatikkoa: yksi dubloille, yksi legoille, yksi isoille pikkuautoille ja yksi Brion junaradalle. On nimittäin helpompi lasten siivota lastenhuonetta, kun tavaroille on selvät paikkansa. Tai näin minä edelleen uskon :)

Kun olin eilen lelut saanut järjestykseen, katsahdin lasten vaatekaappiin. Täynnä kuin turusen pyssy. Jotain piti siis tehdä, ja mies oli samaa mieltä. Itse olisin tosin ryhtynyt hommaan joskus sellaisena päivänä, kun isommat lapset olisivat olleet muualla hoidossa, mutta mies oli sitä mieltä, että ei mitään viivyttelyjä. Niinpä laitoimme yhden lahja-DVD:istä päälle, ja lapset telkkarin eteen ;) Kävin läpi lastenvaatteita, ja sain jättikassillisen kiertoon meneviä. Keskimmäisellä on niin paljon vaatteita, että hän ei ikinä ehdi niitä kaikkia edes käyttää. Kun esikoiselta jää pieneksi, ne siirtyvät keskimmäiselle. Ja kun hän kasvaa niistä ohi, ne lähtevät kiertoon. Olen äärettömän huono kirppiskävijä, mutta nyt on syytä ryhdistäytyä. Niinpä tammikuun lopussa on tarkoitus lastata auto täyteen ja ajaa läheiselle kirppikselle myymään. Hinnoista en todellakaan tiedä, mutta veikkaan, että lasten paidat ja housut mennevät eurolla kappale. Toisaalta niitä voisi ehkä myydä hieman kalliimmalla, kun niistä on itse maksanut sen 8-15e...

Mies lähti juuri ostamaan henkaritankoja kahteen kaappiin. Yhdelle tangolle eivät kolmen lapsen henkarivaatteet mahdu mitenkään päin. Kun kaappeja on kolme, niin kolmella tangolla pärjää jo huomattavasti paremmin. Tämä tosin vaati muitakin järjestelyjä, mm. yhden kaapin totaalisiivousta. Samalla raivasin kangaslaatikkoni. Jättikassillinen kankaanrieppeitä lähtee energiajakeeksi, kunhan vain keksin, minne. Pienempi kassillinen vähän erikoisempia kangastilkkuja saanee uuden kodin päiviksestä/kerhosta. Eikös noissa vielä jonkin verran käytetä kankaitakin askarteluun?

Kun piipahdin verkkovarastossa, tajusin, että siellä on niin paljon tavaraa, että tämä kaappien siivous kotona menee lähinnä laatikoiden pyörittelyyn *huokaus* Mies tarjoutui viemään osan laatikoista autotalliin, joka sekin tosin pitää järjestää uudelleen. Mitä voi tehdä jättikassillisella pehmoleluja? Taidan kokeilla eka kirppiksellä, sen jälkeen vien myymättömät kierrätyskeskukseen tai vastaavaan. Samoin käy vaatteiden ja tavaroiden. Kyllä vain, tavaraakin on ihan liikaa. Mm. astioita ja sipulisilppureita (aivan älytöntä, meillä on kolme sipulisilppuria, joista vain yhtä käytetään. Kaksi muuta on vielä omissa pakkauksissaan. Turhaa kaapintäytettä!).

Olen järkyttynyt tiedosta, että hehkulamput kuuluvat sekajätteeseen. Lähes kaiken muun voi järkevästi kierrättää, jos on auto käytössä. Auto siksi, että Sortti-asemat ovat sellaisten matkojen päässä, ettei julkisilla huvita yrittääkään.

Raivauksen lomassa sanoin miehelle, että nyt voisin huolia sitä lastenhoitoapua. Joku toinen saisi kannella vauvaa ja viihdyttää isompia lapsia, kunhan toisi vauvan minulle imetettäväksi ajallaan. Mieskin pääsisi kunnolla hommiin. Mies tosin oli sitä mieltä, että hän voisi kyllä kantaa vauvaa, jos hankkisinkin orjan auttamaan raivauksessa. Ihan kuin miestä vähän laiskottaisi... ;)

Siivous jatkuu...

Hyvää uutta vuotta kaikille! (Toivotan nyt jo, sillä en usko ehtiväni toivottaa sitä huomenna :) )