Viikonloppu meni hienosti. Sekä meillä täällä kotona että esikoisella ja keskimmäisellä mummolassa. Lauantaina iltapäivällä sain tekstarin mummilta: "Ei saa soittaa sinnepäin. Teistä en tiedä. Hyvää kuuluu." En soitellut perään (eikä edes tehnyt mieli - hyi minua :) ).

Lauantaina illalla olo oli hieman epätodellinen. Koko ajan havahduin ihmettelemään hiljaisuutta ja sitä, pitäisikö isommat lapset jo kutsua ulkoa sisälle. Sitten aina muistin, että hehän ovatkin mummolassa yötä.

Tänään aamu meni rentoilun merkeissä. Ainakin minulla, sillä nousin sängystä hieman ennen puolta päivää. Mies oli huolehtinut aamulla vauvasta (mitä nyt tuonut tyypin viereeni ottamaan ammaa), joka oli kovasti yrittänyt herätä jo klo 6 ja myöhemmin klo 8. Kun sitten noin puolen päivän tietämillä avasin silmäni, vauva nukkui jo päikkäreitä vieressäni. Oli suoraan sanottuna levännyt olo.

Vähän heräämiseni jälkeen sain jälleen tekstarin mummilta: "Tulkaa valoisaan aikaan ja ottakaa videokamera mukaan." Niinpä lähdimme mummolaan päin melkein heti lounaan (minulle aamiainen :) ) jälkeen.

Kun pääsimme perille, esikoinen ylpeänä esitteli meille uudet luistimensa. Keskimmäiselle olin perjantaina pakannut mukaan esikoisen viimevuotiset harjoitusluistimet. Kauaa emme saaneet miehen kanssa olla sisällä, kun piti lähteä luistelemaan. Kävelimme läheiselle kentälle ja toden totta, sekä esikoinen että keskimmäinen luistelivat (ja siksi piti se kamerakin olla mukana). Keskimmäinen tosin vielä lähinnä käveli jäällä luistimet jalassa ja nojasi jääkiekkomailaan, mutta esikoinen meni jo eteenpäin ja ihan mukavalla vauhdilla. Aivan mahtavaa! Oli muuten hauska nähdä, miten innoissaan lapset olivat uudesta taidostaan :)

Mitä öihin tulee, niin nekin olivat menneet todella hyvin. Pappa oli nukkunut esikoisen ja keskimmäisen kanssa yläkerrassa. Esikoinen oli halunnut nukkua omassa sängyssään, mutta keskimmäinen nukkui papan vieressä. Aamulla olivat heränneet kukonlaulun aikaan ja ulos oli pitänyt päästä pian yhdeksän jälkeen. Ulkoilua oli tullut harrastettua noin kuukauden tarpeisiin, ainakin jos mummiin on uskominen ;) Ja kyllä, mummi ja pappa huolivat lapset toistekin yökylään :)

Mitä huonoihin uutisiin tulee, niin keskimmäiselle nousi illalla kuume. Onneksi vauvan flunssa on hyvää vauhtia paranemassa.