Tänään, kun Intercityllä suhasin Lappeenrantaan ja takaisin (oli muuten uskomattoman kauniit talvimaisemat!), tulin ajatelleeksi keksintöjä, jotka helpottaisivat kotiäidin arkea. Kipinän sain jonkun miehen yleisönosastokirjoituksesta Hesarissa ja siitä poikineista vastineista. Mies kehtasi väittää, että naiset ottavat kotityöt harrastuksena - ja miesten harrastukset hoituvat sitten muualla kuin kotona imurin varressa.

Ensinnäkin: Itsepuhdistuva lattiapinnoite. Ikkunoitahan on jo itsepuhdistuvia. Miksei myös lattioita? Heti, kun tuollainen saadaan toteutettua, voisin huolia sellaisen keittiön lattiaksi (nimim. taas sukat kiinni lattian tahmassa vaikka juuri muutama päivä sitten sain lattiat pestyä).

Toisekseen: likavaaterobotti. On ruohonleikkurirobotteja ja imurirobotteja. Minä huolisin likavaaterobotin, joka surraisi ympäri asuntoa ja poimisi lattioilla lojuvat vaatteet likapyykkikoriin. Deluxe-malli myös lajittelisi pyykit ja täyttäisi pesukoneen. Variaatio tästä olisi tavarakeruurobotti. Jostain kumman syystä lattioilla ajelehtii irtotavaroita, jotka jäävät lähes poikkeuksetta minun nostettavikseni. Robotti voisi hoitaa senkin työn. Tämän Deluxe-malli myös palauttaisi tavarat niiden omille paikoille.

Jos pääsääntöisesti miehet olisivat kotiäitejä, varmaan olisi jo vaikka minkälaista teknistä arjen sujumista helpottavaa laitetta markkinoilla. Sitä odotellessa... ;)