Jännät kelit olleet, kun joka toinen päivä tulee lunta tai räntää ja joka toinen päivä on pakkasta. Eihän tässä hitaampi pysy ollenkaan mukana, mitä ulkovaatetukseen tulee. Olen äitiyteni aikana ommellut jokusen kantoliinatakin (yhteensä 5 itselleni), eikä mikään niistä sovi tällaisille keleille. Kummallista. On lämmintä takkia ja vuoritonta takkia ja liukaspintaista takkia - mutta kaikista niistä vesi (siis se lumi tai räntä, kun se takin pinnalle jää) menee läpi. Ärsyttävää.

Viime viikolla ostin alesta itselleni hyvät ulkoiluhousut. Niissä on lumilukot (ikään kuin niitä tänä talvena tarvitsisi),  ohut vanuvuori, ei henkseleitä mutta pysyvät silti päällä ja 3000mm vedenkestävä kalvo. Kengätkin ovat gore-texiä, samoin hanskat. Syksyllä kerroin ostamastani kalvopuvusta, jossa on air-tex -kalvo. Puku on ihan ok, mutta kun on vauva kantoliinassa, sillä ei tee mitään. Ja nyt sitä tarvitsisi.

Mitä tekee ompelutaitoinen perheenäiti tällaisessa tilanteessa? Ostaa tietenkin vastaavaa kangasta ja ompelee siitä takkiin sopivan kantoliinalärpäkkeen :) Tietenkin :) Okei, ostokset on tehty, mutta koska kankaat tulevat minulle postitse, ompelen lärpäkkeen joskus ensi viikolla. Näin taas meni rahaa, vaikken paikoiltani minnekään liikkunut. Aivan mahtavaa ;)

Kunhan takki on valmis, voin ulkoilla lasten kanssa, vaikka taivaalta tulisi mitä. Eikä vauvakaan kastu. Rahanmenoa ei näköjään voi estää. (Toisaalta, jos maksoin tuosta satsista - Kidtex-kangasta metri, tikkivuorikangasta metri, ompelutarvikkeita jonkin verran - 30e, on se pieni hinta toimivista ulkovaatteista. Onhan?)